Читај ми!

Veliki uspeh srpskog rukometa, juniori bronzani na Evropskom prvenstvu

Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Portugaliji, pošto je u utakmici za treće mesto savladala Švedsku 30:26. Miloš Kos najbolji strelac na meču, prevagu doneo odbranama golman Marko Mrdović.

Svetla je budućnost srpskog rukometa, sudeći po rezultatu koji je napravila juniorska selekcija - na šampionatu Evrope u Portugaliji osvojena je bronzana medalja.

Posle poraza od Španije u polufinalu turnira, ekipa Đorđa Teodorovića smogla je snage da se uzdigne i drugi put na turniru savlada selekciju Švedske.

Odličan meč odigrali su mladi rukometaši - u prvom poluvremenu su odličnim napadom stigli do prednosti, koja je posle 30 minuta iznosila pet golova (17:12).

Šveđani su u nastavku zaigrali mnogo bolje, u nekoliko navrata prilazili na dva gola minusa, ali je Srbija uspela da zaustavi njihov nalet.

Jedan od najzaslužnijih bio je golman Marko Mrdović koji je serijom odbrana uneo sigurnost u igri "orlova", dok je na drugoj strani švedski gol rešetao Miloš Kos, koji je utakmicu završio sa osam pogodaka.

Po pet golova u srpskom timu postigli su Mateja Dodić i Luka Rogan, dok je u timu Švedske najbolji bio Johan Erikson sa šest pogodaka.

Ovo je najveći uspeh srpskog rukometa u mlađim kategorijama od 2006. godine, otkako igramo pod sadašnjim nazivom.

Zlato su osvojili rukometaši Španije savladavši u finalu domaćina Portugaliju rezultatom 37:35.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво