Читај ми!

Đerona: Sa Norveškom da se borimo za prvo mesto

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je posle žreba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo da Srbija mora da se bori za prvo mesto u grupi sa selekcijom Norveške.

Pored Norveške, rivali u grupi biće Slovačka i Finska.

"Protiv Norveške nas čekaju dve izuzetno teške utakmice, ali naš cilj se zna, a to je jedno od prva dva mesta u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo. Sa Slovačkom smo igrali prijateljski susret prošle godine, tako da nam je protivnik poznat. Prvu utakmicu sa njima igramo u Slovačkoj u oktobru, a u poslednjem meču u kvalifikacijama ćemo ih ugostiti u Srbiji. Finska nam je najmanje poznata selekcija. Veliki broj njihovih reprezentativaca igra u Koksu, ekipi koja igra Ligu Evrope. Što se žreba tiče i rivala koje smo dobili, smatram da možemo biti zadovoljni, ali pre kvalifikacija za Evropsko prvenstvo moramo se posvetiti utakmicama sa Slovenijom u baražu za Svetski šampionat", rekao je Đerona.

Kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Ilić takođe je zadovoljan žrebom, a u prvi plan ističe kvalitet Norvežana.

"Oni su godinama unazad u vrhu svetskog i evropskog rukometa i sigurno su favoriti za prvo mesto u grupi, ali to ne znači da ćemo se unapred predati. Probaćemo da im pomrsimo planove kako bi nam bio olakšan žreb za prvenstvo", rekao je Ilić.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво