Читај ми!

Rukometašice Srbije počinju pripreme, na spisku 40 devojaka

Ženska rukometna reprezentacije Srbije okupila se u SC FSS u Staroj Pazovi, pred početak priprema, koje su na programu od 7. do 11. juna.

Testiranja i trenažni proces će se odvijati u dve grupe, a prva grupa rukometašica na okupu će biti 7. i 8. juna, dok će druga grupa trenirati od 8. do 11. juna.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izneo je plan rada u toku ove nedelje.

"Do Svetskog prvenstva nemamo mnogo dana za trening, tako da smo se odlučili da iskoristimo ovih pet dana i podelimo igračice u dve grupe. U prvoj grupi je, mogu reći A reprezentacija, a u drugoj grupi B selekcija - igračice koje polako dolaze u A reprezentaciju. Prvo ćemo uraditi analizu utakmice sa Slovačkom, da vidimo koje su stvari bile dobre, a koje loše. U planu su i testiranja igračica i taktički trening da dodamo još neke nove stvari, a sa druge strane ne želimo da ih previše opteretimo jer je kraj sezone, da ne bi došlo do nekih povreda. Cilj u prethodnom okupljanju je ostvaren i baš sam zadovoljan energijom i zalaganjem", rekao je Bregar za sajt RS S-a.

Cilj ovog okupljanja je upoznavanje sa što većim brojem rukometašica.

"To je plan, pozvao sam 40 igračica. Ove nedelje je na pripremama je i juniorska selekcija kod mog pomoćnog trenera Dragana Markova, tako da planiram da i njihposetim. Pun sam pozitivne energije i jedva čekam da se upoznam i sa ovom drugom grupom rukometašica i radim sa njima", zaključio je Bregar.

Kapitenka reprezentacije Katarina Krpež Šlezak ističe zadovoljstvo zbog ponovnog okupljanja.

"Ovo nam je prilika da se okupimo malo, a istovremeno da uradimo ono što je u planu. Jeste kraj sezone, ali imamo testiranja koja treba da uradimo da bismo se pripremili za takmičenja koja nas čekaju u budućnosti. Pred nama su dva dana za testiranja koja su bitna jer nam po tome prave plan i program rada. Srećna sam što smo se okupile, prethodna akcija je bila uspešna i nadam se da je naredno Svetsko prvenstvo korak ka boljem", rekla je Krpež Šlezak.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво