Читај ми!

Rukometašima Kuršumlije zabranjen ulazak na KiM

Članovi Rukometnog kluba Kuršumlija vraćeni su sa administrativnog prelaza Merdare sa Kosovom i Metohijom, gde je trebalo da odigraju utakmicu sa RK Mokra Gora.

Igrači i stručni štab  kluba dobili su dokument u kojem je kao razlog navedeno da "sportisti ne mogu da uđu na Kosovo i Metohiju jer se smatra da je to pretnja političkoj unutrašnjoj bezbednosti, javnom zdravlju i međunarodnim odnosima", pišu Novosti.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila sprečavanje rukometaša iz Kuršumlije da uđu na KiM, jer reč je o "najflagrantnijem kršenju prava na slobodu kretanja, ali i sporazuma Beograda i Prištine kojima se reguliše ta materija".

"Zabrane srpskim sportistima da se takmiče postale su uobičajena praksa Prištine, i ukazuju na suštinsko nepoštovanje duha normalizacije odnosa, jer sportska takmičenja su neka vrsta lakmus-papira normalizacije", navodi se u saopštenju.

"Još jednom zahtevamo od Prištine da prestane da sprečava srpske sportiste da se takmiče, jer ta vrsta zabrana je ne samo anticivilizacijska već predstavlja i vid izolovanja Srba na Kosovu i Metohiji i najdirektniji napad na njihova ljudska prava", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво