Hrvatska rukometašica Pletikosić u dresu Crne Gore

Mlada hrvatska rukometašica Matea Pletikosić, igračica podgoričke Budućnosti, odlučila je da "promeni državljanstvo" i zaigra za Crnu Goru. Pletikosićeva se tako pridružila nizu rukometašica koje su postale nove reprezentativke Grne Gore.

Matea Pletikosić, koja je rođena u Sinju i u mlađim kategorijama nastupala za Hrvatsku, više od tri godine je registrovana kao igračica podgoričke Budućnosti, što je bio preduslov za promenu "sportske nacionalnosti".

Iako je svojevremeno proglašena za najveću nadu hrvatskog rukometa, 22-godišnjakinja iz Sinja nikada nije pozvana u njihovu seniorsku reprezentaciju. Posljednji put je dres „kockastih" nosila na Svjetskom kadetskom prvenstvu 2016. godine u Slovačkoj.

#Bilo je i ranije priče da igram za Crnu Goru, a niko me nije zvao iz Rukometnog saveza Hrvatske. Imala sam želju da se vratim, igrala u Budućnosti, ali nisu hteli ni da me uvrste na spisak. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje da prihvatim poziv Crne Gore, jer se ovde osećam kao kod kuće.", rekla je Pletikosićeva za „Vijesti".

Prošle godine je dres Crne Gore obukla još jedna Hrvatica, Marta Batinović, a ranije su isto učinile i srpske igračice Bojana Popović, Katarina Bulatović, Ana Đokić, Ana Radović, Mirjana Milenković...

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво