Hrvati od ivice ambisa do šanse za istoriju!

Rukometaši Hrvatske plasirali su se u finale Evropskog prvenstva, nakon jedne od najdramatičnijih utakmica u istoriji takmičenja. Hrvati su u polufinalu savladali Norvešku nakon četiri produžetka sa 29:28.

"Vatreni" su tako došli u priliku da se bore za pehar i jedino zlato koje im nedostaje u bogatoj istoriji, pošto su dvaput bili olimpijski, a jednom svetski prvaci.

Hrvatska će u finalu u nedelju od 16.30 sati igrati protiv Španije, koja će nakon trijumfa nad Slovenijom imati priliku da brani evropski tron

Hrvatska je do sada osvojila pet medalja na evropskim prvenstvima – srebrne 2008. i 2010, i bronzane 1994, 2012. i 2016. godine.

Hrvati su pobedu umalo ispustili sredinom drugog poluvremena, kada su došli do tri gola prednosti, ali su dozvolili protivniku da se vrati. U serijama su promašivali kada se rezultat lomio i razočarani će igrati za bronzanu medalju.

Ekipa koju vodi Lino Červar je imala dva gola prednosti na poluvremenu, pri rezultatu 23:23 imala poslednji napad, ali je nakon konfuzne akcije kapiten Domagoj Duvnjak izblokiran.

Meč je otišao u produžetke (igra se dva puta po pet minuta) i posle prvog, takođe je bio egal – 24:24. U sledećem delu momci u crvenim dresovima su imali neverovatnu prednost, gol viška i napad na 30 sekundi do kraja, ali su napravili grešku.

Hrvati su u poslednjim sekundama izborili sedmerac, koji je Duvnjak pogodio i nastavilo se u istorim ritmu.

Sledeća dva produžetka obeležila su brojna probijanja, delom i zbog toga što su igrači bili iscrpljeni, pa je bilo jasno da će jedna lopta odlučiti.

Ta jedna je došla ponovo u poslednjim sekundama – Šego je odbranio strahovit udarac protivničkog igrača, u polukontri je ona došla do Željka Muse, koji je uspeo da se okrene i postigne pobedonosni gol "uz zvuk sirene".

Domagoj Duvnjak s osam i Igor Karačić sa šest golova predvodili su Hrvatsku, dok Norveškoj nije bilo dovoljno ni 10 pogodaka Sandera Sagosena.

Norveškoj je ovo bio drugi nastup u polufinalu EP-a i drugi poraz. Do sada nije osvojila niti jednu medalju, a najveći uspeh joj je četvrto mesto iz 2016. godine.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво