Читај ми!

Srbija savladala Južnu Koreju za prvo mesto u grupi, naredni rival Crna Gora

Srbija – Južna Koreja 33:28 (15:14). Rukometašice Srbije savladale su Južnu Koreju u poslednjem meču Grupe D i kao prvoplasirane u grupi plasirale se u osminu finala takmičenja. Naredni rival srpskih rukometašica biće selekcija Crne Gore. Meč osmine finala možete pratiti u nedelju od 17.30 časova na programima RTS-a kao i putem lajv striminga na našem portalu.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva kao prvoplasirana ekipa u Grupi D, pošto je u poslednjem meču grupne faze takmičenja savladala Južnu Koreju sa 33:28.

Korejke su bolje ušle u meč, ali se Srbija brzo vratila u igru, pa je do poluvremena stigla i do minimalne prednosti – 15:14.

Mnogo bolju igru u nastavku meča izabranice Ljubomira Obradovića rezultatski su krunisale u finišu meča, kada su stigle do značajne razlike i na kraju zabeležile sigurnu pobedu.

Najefikasnija igračica u timu Srbije bila je Sanja Damnjanović, uz dobre partije Katarine Krpež i Andree Lekić, dok su se na golu istakle Marija Čolić i Katarina Tomašević. 

Srbija će u osmini finala igrati u nedelju od 17.30 protiv selekcije Crne Gore, koja je zauzela četvrto mesto u Grupi C.  

Ovako je protekao meč u Lajpcigu: 

21.54 – Kraj meča! Srbija je savladala Južnu Koreju sa 33:28 i tako osvojile prvo mesto u Grupi D. 

21.42 – Ne uspeva Srbija da se rezultatski odlepi, pa se u poslednjih deset minuta utakmice ulazi sa nerešenim rezultatom 24:24. 

21.29 – Kako vreme odmiče, Srbija igra sve bolje, pa posle deset minuta igre u drugom delu vodi sa 20:18. 

21.19 – Nastavljen je meč. 

21.04 – Odlična igra Srbije u završnici prvog poluvremena, koja na veliki odmor odlazi sa prednošću od 15:14. Čak deset srpskih rukometašica upisalo se u listu strelaca u prvih 30 minuta igre u Lajpcigu.

20.51 – Korejke vode od početka meča, posle 20 minuta igre rezultat je 9:8. 

20.40 – Nešto bolji početak meča za Korejke, koje posle deset minuta igre vode sa 5:4. 

20.30 – Počeo je meč u Lajpcigu. 

20.29 – Za nekoliko trenutaka počinje poslednji meč u Grupi D. Ukoliko Srbija ostvari trijumf, biće prva u grupi i u osmini finala igraće protiv Crne Gore. Ukoliko bude nerešeno, Srbija je treća u grupi, a ukoliko trijumfuje Južna Koreja – Srbija će biti četvrta u grupi. 

20.25 – U toku je intoniranje himni Srbije i Južne Koreje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво