Obradović posle Holandije: Pokazale su da pripadaju vrhu

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović čestitao je svojim igračicama na sjajnoj partiji protiv Holandije, koja nije krunisana pobedom.

"Za puno zadovoljstvo samo je pobeda razlog. Imamo nedostatak zajedničkih treninga, odnosno, neoporavljenih igračica i povreda koje su nas pratile do ove utakmice. Čestitam devojkama iz sve snage. Protiv Nemica smo prikazali dobru i agresivnu odbranu sa slabijim napadom, a danas sa mnogo boljim napadom i malo tanjom odbranom. To je posledica dve teške utakmice u 24 sata. Ne želim da kukam zbog toga. Imamo dan pauze da se pripremimo za Koreju baš onako kako treba", rekao je Obradović.

Reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Holandije 27:27 (15:15) u utakmici 4. kola D grupe prvenstva sveta u Nemačkoj.

Srpkinje su veći deo meča imale prednost, u finišu su ušle sa "plus tri", ali su Holanđanke pet sekundi pre kraja stigle do izjednačenja i boda. Na kraju, Dragana Cvijić je isto kao i juče protiv Nemačke pogodila mrežu rivalki u poslednjem sekundu, ali sudije nisu priznale pogodak zbog koraka.

"Devojke su pokazale kvalitet, i one koje su igrale danas, i one koje su bile juče deo prve postave. Kada se to iskompletira, kada dođemo do toga da rasporedimo minutažu biće još bolje. Videli ste Marinu Dmitrović, dobro je poznajem, pravila je razliku danas, kao i Čolić, a Lavko juče. Ne želim previše da ističem pojedince. Iz dana u dan se pojavljuju neki vrhunski igrači u datom momentu. Velike utakmice rađaju velike igrače", pohvalio je selektor svoje igračice.

Srbija trenutno ima šest bodova, a u poslednjem kolu, u petak od 20.30 sati, igraće protiv Južne Koreje. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво