Читај ми!

"Orlovi" se vraćaju kući

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Francuske sa 31:28 (17:12), u odlučujućem meču na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Ovaj poraz je okončao učešće Srbije na Evropskom prvenstvu.

Muška rukometna reprezentacija Srbije eliminisana je sa prvenstva Evrope u Danskoj pošto je u poslednjem trećem kolu C grupe izgubila od selekcije Francuske sa 31:28 (17:12).

Izabranici selektora Vladana Matića izgubili su u odlučujućem meču u kojem im je bio neophodan barem bod za prolaz u drugu fazu takmičenja.

Igrali su očajno i u napadu i u odbrani, pa su olimpijski šampioni Francuzi lako došli do trijumfa i s maksimalnim učinkom osvojili prvo mesto u grupi.

Nešto čvršći otpor srpski rukometaši pružili su samo u finišu utakmice, međutim, nisu bili ni blizu eventualnog preokreta, stegnuti i opterećeni važnošću susreta.

Na kontinentalnom prvenstvu, gde je branila srebrnu medalju osvojenu pre dve godine u Beogradu, Srbija je prethodno pobedila Poljsku (20:19) i izgubila od Rusije (27:25).

U drugu rundu takmičenja iz C grupe prošli su Francuska sa četiri boda, Poljska sa dva i Rusija bez bodova, a rukometaši poslednjeplasirane Srbije pakuju se za povratak kući.

Ovako je protekao meč:

21.45 - Kraj utakmice. Do kraja meča naši rukometaši su uspelida smanje prednost Francuta na tri gola razlike. Na kraju Srbija - Francuska 28:31.

21.43 - U toku je poslednji minut susreta.

21.37 - Poslednjih pet minuta igre Fracuzi vode sa pet golova prednosti.

21.35 - Ovog igrača više naši uspevaju da iskoriste sa dva gola u mreži Fracuza.

21.32 - Treće isključenje za Francusku. Još deset minuta igre.

21.30 - Još jedan uspešan napad naše selekije i prednost protivnika je smanjena na pet golova razlike.

21.27 - Po jedan pogodak na obe stra ne tokom isključenja Francuza. Ostalo je još 40 sekund, Srbija je u napaduMAtić traži tajm-aut kako bi se realizovao i ovaj napad.  Naši nekako uspevaju da realizuju ovaj napad.

21.25 - Stojković je nepropisno zaustavljen na liniji šest metara i sada Srbija ima igrača više.

21.23 - Novo isključenje za Srbiju, na klupu ide stojković. Francuzi realizuju sedmerac i odlaze na maksimanih plu osam - 25:17. Naši uspevaju da postignu pogodak sa igračem manje.

21.19 - Novi pad u igri naše selekije. Francuzi to koriste i postižu tri gola ivode sa 24:17. Matić traži tajm-aut kako bi povezao naše redove.

21.12 - Konkretnija igra naših rukometaša u napadu na startu drugog poluvremena. U odbrani još uvek škripi, tako da jegolman ostavljen na milost Francuskih igrača.  Igra gol za gol.

20.51 - Nakon lošeg ulaska umeč naše selekcije Francuzi stekli veliku prednost, koju su održavali do kraja prvog dela igre. Dosta grešaka, loša organizacija napada naše ekipe. Stanić odbranio šta je mogao i na neki način spečio protivnika da reši pobednika još u prvom poluvremenu. Rezultat 12:17.

20.50 - Novo isključenj na prinudan odmor ide Prodanović.Ipak naši rukometaši uspevaju da  postignu jedan gol.

20.42 - Isklnjučenje i za našu selekciju, Francuzi, za razliku od naših postižu dva gola.

20.40 - Prvo isključenje na meču, Narsis je sprečio Toskića da povuče kontru, šta mogu naši rukometaši sa igračem više? Vujin šutira, ali nema gola.

20.38 - Za Francuze, Nikola Karabatić je postigao gol. Na drugoj strani terena, novi sedmerac za Srbiju, Momir Ilić je precizan.

20.37 - Francuzi su iskoristili sedmerac, a na drugoj strani odličan prodor i gol Petra Nenadića. Međutim, Francuzi postižu gol u narednom napadu, strelac je Abalo.

20.36 - Drugi gol na meču za Žeroma Fernandeza. Na drugoj strani, novi sedmerac za Srbiju, ovaj je iskoristio Momir Ilić.

20.35 - Sorendo postiže gol za veliku prednost Francuza, 9:3. Srbija smanjuje, lep gol Ivana Nikčevića sa krila.

20.30 - Fernandez postiže gol za Francuze, a Zelenović za Srbiju. Sada je 7:3. 

20.25 - Konačno gol za Srbiju. Sa sedam metara prcizan je Vujin. Nedugo zatim, novi sedmerac za Srbiju, ali Vujin ovaj put šutira preko gola.  

20.23 - Loša igra Srbije u napadu. Na drugoj strani, nov sedmerac za Francuze, Žoli i ovaj put precizan. 

20.22 - Drugi sedmerac za Francuze, prvi nisu iskoristili, ali ovaj put Stanić nije mogao ništa. 

20.21 - Matić je zatražio tajm-aut, nakon greške u napadu, koja je dovela do laganog gola Abaloa. Francuzi vode sa 4:1. 

20.20 - Sjajno dodavanje Stanića do Nikčevića, koji postiže prvi gol za našu reprezentaciju. 

20.18 - Danijel Narsis, uz dosta sreće postiže drugi gol za Francuze, dok na drugoj strani dva udarca brani golman Francuza.

20.15 - Počinje meč, prvi napad imaju Francuzi. 

20.10 - Za nekoliko minuta počinje odlučujući meč između Srbije i Francuske. 

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво