Читај ми!

Matić: Trebaće nam više energije

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je da će njegova ekipa imati energije da se suprotstavi Francuskoj posle poraza od Rusije na Evropskom prvenstvu. Igrači složni da moraju bolje.

Mnogo neiskorišćenih zicera unelo je nervozu u ekipu. Dve greške prilikom izmena samo su dodatno unervozile ekipu koja je sagorela od velike želje da se pokaže u pravom svetlu. Priliku za to imaće u petak protiv Francuske.

"Čekao sam da proradi prva postava, ali nije išlo. To je moja greška i preuzimam je na sebe. Nadam se da ćemo imati energije i snage da pokažemo više u narednoj utakmici protiv Francuske", rekao je Matić posle utakmice u Orhusu.

"Promašili smo mnogo zicera, bili smo nervozni i napravili dve pogrešne izmene. Četiri minuta sa igračem manje - e to je bilo previše. Nastao je haos, ušao je sedmi igrač i to je to... Ja sam pogrešio sa izmenama, nisam stigao da reagujem. Prvu grešku nisam ni video, a kod druge je Petar Nenadić želeo da uđe pre vremena, imao je veliku želju da postigne gol", kazao je Matić.

Kapiten Srbije Momir Ilić rekao je da ne zna zašto je njegova ekipa ispustila četiri gola prednosti. "Da li je to do nervoze, da li smo nesigurni u sebe? Umesto da utakmicu lagano privedemo kraju, jer smo bolja ekipa, desi se da izgubimo. Jednostavno, nismo funkcionisali dobro, naročito u drugom poluvremenu. Izgubili smo utakmicu, tako je to", rekao je Ilić. On je naveo da reprezentativci Srbije moraju da daju sve od sebe kako bi pobedili Francusku u narednom susretu.

"Tog dana sve treba da se potrefi, da svi imamo svoj dan. Samo tako možemo da trijumfujemo. Zašto da ne? Nećemo se predati", istakao je kapiten srpskih rukometaša.

Petar Nenadić je kazao da su reprezentativci Srbije sami krivi za poraz od Rusije. "Mnogo smo grešili i u odbrani i u napadu. Opet smo promašili bilion zicera, sto sa šest, sto sa devet metara. To je odlučilo pobednika. Mene boli to što protivnički timovi igraju napad po minut i po. To mi bode oči i smeta mi. Nismo odigrali na našem nivou i Rusija je zasluženo pobedila", rekao je Nenadić.

Golman Strahinja Milić naveo je da je njegova ekipa odigrala loše, ali da je najvažnije to što se dobro borila. "Ponovo smo imali problema sa realizacijom. Odbrana nije bila na željenom nivou kao u meču sa Poljskom. Rusi su nas zasluženo pobedili. Kada smo imali priliku da ih stignemo, pravili smo gluposti. Okrećemo se novoj utakmici, sa Francuskom, i idemo na pobedu. Nema tu mnogo mudrovanja", rekao je Milić.

Selektor Rusije Oleg Kulešov kazao je da je Srbija pokazala da igra dobar rukomet. "Veliki komplimenti Srbiji, hvala im. Pokazali su dobar rukomet, ali čestitke i mojoj ekipi, bili su inspirisani. Za nas je ovo bila kao poslednja bitka. Dobro smo analizirali protivnika. Naš golman Bogdanov bio je sjajan", kazao je Kulešov.

Reprezentativac Rusije Dmitrij Kovaljov rekao je da je cela njegova ekipa pružila maksimum.
"U poslednje vreme igrali smo zanimljive utakmice sa Srbijom. Dva puta smo izgubili za gol, a sada nam je pošlo za rukom da to promenimo. Morali smo da nešto učinimo, nismo imali izbora, cela ekipa dala je maksimum", rekao je Kovaljov.

Srbija će se u poslednjem, trećem kolu Grupe C u petak sastati sa Francuskom, dok će Rusija igrati protiv Poljske.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво