Читај ми!

Srbija u finalu

"Orlovi" bolji od "kauboja" u polufinalu Evropskog prvenstva. Darko Stanić junak velike pobede Srbije. Odlična odbrana našeg tima u drugom poluvremenu, kao i "bombe" Marka Vujina potpuno neutralisale hrvatsku ekipu. U finalu, Srbija će u nedelju igrati protiv Danske.

Verovali su u čudo, sada ništa više nije nemoguće. Srbija je u finalu Evropskog rukometnog prvenstva. "Orlovi" savladali Hrvatsku u fantastičnoj atmosferi Beogradske arene, zahvaljujući pre svega odličnoj odbrani u drugom poluvremenu.

Meč je protekao u fer i sportskoj borbi obe ekipe. Takav pristup igri doneo je fenomenalan rukomet u kojem su svi mogli da uživaju, bez obzira na to za koga navijaju. Na kraju, Srbija je bila bolja i zasluženo će u nedelju igrati finale protiv Danske.

Paklena atmosfera u Areni dočekala je oba tima. Intoniranje hrvatske himne bilo je propraćeno gromoglasnim zvižducima, dok se himna Srbije orila iz grla mnogobrojne publike.

Obe ekipe furiozno su ušle u meč, iako je pritisak bio veliki. Već u prvom napadu, Hrvatska je dobila sedmerac i prednost igrača više. Sa druge strane, sedmarac je dosuđen i za Srbiju. Paklen početak "meča decenije".

Prvih deset minuta proteklo je u izjednačenoj borbi dva tima. Hrvatska nije uspela da materijalizuje dva isključenja naših rukometaša, pa je rezultat konstantno bio u izjednačen. Srbija stiže i do prvog vođstva (6:5), ali i Hrvati uzvraćaju istom merom.

Prvi put jedna reprezentacija stiže do dva gola prednosti u 22. minutu. Hrvatska je povela sa 11:9, ali se "orlovi" brzo vraćaju u igru i ponovo dolaze do izjednačenja.

Ipak, do kraja meča, Hrvati su za nijansu bolji i na poluvreme odlaze sa golom prednosti (14:13). Odbrana naše reprezentacije u prvom delu meča nije bila na nivou iz predhodnih utakmica, dok su hrvatski napadači lako nalazili put do gola Stanića i Marjanca.

Srbija fenomenalno ulazi u drugo poluvreme. Tri uzastopna gola postigli su "orlovi" i stekli dva gola prednosti, prvi put na meču, najviše zahvaljujući sjajnim intervencijama Darka Stanića, koji se probudio u drugom poluvremenu.

Srbija prvi put stiže do tri gola prednosti u 42. minutu (19:16), a Stanić je nesavladiv. Odlične intervencije našeg golmana i "bombe" Marka Vujina u napadu podigle su na noge Arenu.

"Orlovi" nastavljaju sa odličnom odbranom, predvođeni Stanićem, i održavaju prednost na svom kontu. Ne samo da je održavaju, već u 53. minutu, posle gola Momira Ilića, stižu i do velikih pet golova prednosti (25:20).

Hrvatska se ne predaje. Dva uzastopna gola "kauboja" vraćaju neizvesnost u finiš meča. Ipak, još jedan Vujinov pogodak  dovodi do erupcije na tribinama Beogradske arene. Nema više vremena za promenu rezultata, Srbija je u finalu.