Читај ми!

Damir Mikec zvanično najbolji strelac sveta

Damir Mikec završio je ovu godinu kao prvi na svetskoj rang listi u disciplini vazdušni pištolj, čime je dobio titulu najboljeg strelca na planeti u ovoj disciplini za 2022. godinu.

Nagrada "Zlatna meta" uručena mu je u Kairu, gde je održano poslednje veliko takmičenje - završni turnir, "Kup predsednika", na kome je naš reprezentativac osvojio zlatnu medalju. Priznanje su mu uručili novi predsednik Svetske streljačke federacije Lućijano Rosi i novoizabrani generalni sekretar te organizacije Vili Gril. 

"Ovo je završni turnir u godini i za mene je okončan na najlepši mogući način. Sa ovim zlatom, poneo sam i titulu najboljeg strelca godine na svetu, osvojio sam 13 medalja na najvećim takmičenjima i više i bolje nisam mogao, ali sam presrećan da sam uspeo u ovoj postolimpijskoj godini da ostvarim takve rezultate. To znači da nema opuštanja, da se radi sve jače i jače. Ovo mi je ukupno treće zlato sa završnog turnira i stvarno sam prezadovoljan jer nisam u ovoj godini posle Tokija zaista očekivao da će se redjati ovako dobri rezultati, ali, naporan rad se isplatio", rekao je najbolji strelac sveta Damir Mikec.

Mikec je bio zlatni na Svetskim Kupovima u Bakuu i Čangvonu, u disciplini malokalibarski pištolj je osvojio je zlato na Svetskom šampionatu i bronzu na Evropskom prvenstvu.
Sem Mikeca, među deset najboljih na svetskim rang listama se nalazi još troje srpskih strelaca. Zorana Arunović je druga na listi najboljih svetskih takmičarki vazdušnim pištoljem. Teodora Vukojević drži sedmo mesto vazdušnom puškom, a Lazar Kovačević je deseti, istim oružjem, u muškoj konkurenciji.
петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво