Читај ми!

Zlato i srebro za Srbiju na Svetskom prvenstvu u taekvondu

Srpski reprezentativac u taekvondu Mahdi Hodabahši osvojio je zlatnu medalju u muškoj konkurenciji do 87 kilograma, a u ženskoj Aleksandra Perišić je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu koje se održava u Gvadalahari. Ovim odličjima kompletirana je kolekcija od deset medalja sa Svetskih prvenstava u taekvondu.

Reprezentacija Srbije sada ima tri zlatne, jednu srebrnu i šest bronzanih odličja sa Svetskih prvenstava.

Do svoje druge titule šampiona sveta u karijeri, Mahdi Hodabahši, 31-godišnji reprezentativac Srbije u taekvondu, došao je pobedom nad Kinezom Mingkuan Mengom.

Svih pet mečeva do zlatnog odličja Hodabahši je ubedljivo dobio sa 2:0 i doneo drugi veliki trofej Srbiji posle evropskog srebra osvojenog prošle godine u Sofiji.

Jedna od najtalentovanijih srpskih taekvondistkinja, 20-godišnja Aleksandra Perišić, osvojila je srebrnu medalju u ženskoj konkurenciji savladavši u polufinalu Brazilku Milenu Titoneli, ali je u finalu poražena od domaće takmičarke Lesli Soltero, koja je osvojila svoje prvo zlatno odličje.

Reprezentativka Srbije Nađa Savković eliminisana je u osmini finala od Britanke Alije Pauel, koja je osvojila bronzanu medalju.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво