Читај ми!

Sajam sporta na Adi Ciganliji, trodnevna izložba svih sportova koji egzistiraju u Srbiji

Od petaka do nedelje u Beogradu se održava 11. Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije. Očekuje se da priredbu svih sportova koji egzisitraju u Srbiji obiđe oko deset hiljada ljudi.

Proslavljeni srpski rvač i predsednik SSS Davor Štefanek kaže za RTS da će se Sajam sporta drugi put održati na otvorenom na Adi Ciganliji jer, kako ističe, mongo više sportova može da se prikaže nego u zatvorenom prostoru i primi više posetilaca i dece koja bi da se oprobaju u raznim sportovima.

Generalni sekretar SSS Goran Marković navodi da se na Sajmu predstavljaju svi sportovi koji egzistiraiju u Srbiji, a da je ove godine jedna od novina veštačka stena na koju će deca moći da se penju kao i vožnja balonom.

Štefanek ukazuje na to da će moći da se vide sportovi koji nisu poznati široj javnosti, kako bi se približili deci i podstakli ih da se njima bave.

Održaće se i prvenstvo u rvanju na pesk, i jedan međunarodni meč između srpske i hrvatske rvačice.

Prema njegovim rečima, kao i obično mališani će na sajmu biti u prilici da upoznaju naše sportske šampione.

Štefanek kaže da bi bio zadovoljan kada bi na stotinjak dece koju dođu na Sajam jedno ostalo u sistemu sporta, dodajući da svake godine na tu manifestaciju dođe oko desetak hiljada ljudi. 

Spomenuo je i da je započet rad na projektu "Sportska mapa Srbije" koji trebalo da predstavlja evidenciju svih sportova, sportske infrastrukture i takmičara na teritoriji zemlje.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво