Zlato za boksera Mirončikova, Srbija ima 21 medalju na igrama

Srpski bokserski reprezentativac Vladimir Mirončikov osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama, što je ukupno 21. medalja za srpski tim u Oranu, jubilarna 10. zlatna.

On je u finalu savladao Alžirca Mohameda Humrija podeljenom odlukom sudija 2:1.

Ovo je druga bokserska medalja za Srbiju na Mediteranskim igrama, nakon što je prvu, bronzanu, osvojio Omer Ametović.

Sedmi takmičarski dan na igrama bio je najuspešniji za tim Srbije, jer su naši reprezentativci uspeli da osvoje čak pet medalja.

Dan je krenuo sjajnim nastupom Teodore Vukojević. Ona je u disciplini pucanje vazdušnom puškom osvojila srebrnu medalju. Teodora je u kvalifikacijama pucala nešto slabije nego u finalnom delu takmičenju. U finale je iz kvalifikacija ušla kao osma. U finalu je pucala mnogo bolje i stabilnije, ne dozvoljavajući takmičarki iz Slovenije da je prestigne na drugom mestu, iako je razlika bila veoma mala. Francuska takmičarka Muler je od početka finalnog dela „prigrabila" prvo mesto koje nije ispuštala do kraja, čak i u meču za zlatnu medalju sa Teodorom. U meču koji je predstavljao reprizu duela za zlatnu medalju sa Prvenstva Evrope kada je Teodora bila bolja, ovoga puta Muler je odnela pobedu 16:6 i našoj Teodori je pripalo srebro.

Damir Mikec je nastavio sjajan niz naših strelaca, ali i kompletnog Tima Srbije. On je u pucanju vazdušnim pištoljem silovito krenuo u kvalifikacijama. Od samog početka, Damir Mikec je sigurno pucao ne ispuštajući prvo mesto iz ruku. Damir je meč za zlato počeo dobro, i u jednom momentu je imao i vođstvo od 8:4, ali je Keles uspeo da izjednači na 8:8. Međutim, od tog momenta Mikec nije dozvolio svom protivniku da pobedi ni u jednoj seriji do kraja i ostvario je pobedu od 16:8.

Novu zlatnu medalju danas osvojila je brilijantna Milica Gardašević u skoku udalj. Milica Gardašević je i pre nastupa važila za jednu od favoritkinja, imajući u vidu rezultate koje ostvaruje već duži vremenski period, a posebno nakon skoro održanog mitinga Dijamantske lige u Rimu gde je u vrhunskoj konkurenciji osvojila četvrto mesto. 

Od samog starta takmičenja, Gardašević je krenula odlučno i već nakon prve serije skokova zauzela je prvo mesto koje je samo u jednom trenutku u drugoj seriji prepustila Tavareš iz Portugala. Kada su sve takmičarke skočile u poslednjoj seriji, bilo je jasno da je Milica osvojila zlato. Uprkos tome, naša skakačica je pokazala koliko je velika sportistkinja, izašla je na zaletište i u poslednjoj seriji izvela je najbolji skok večeri - 6.67 metara.

Bokser Vladimir Mirončikov zaokružio je današnji dan trećom zlatnom medaljom za naš Tim koju je osvojio u kategoriji do 81kg.

Pored 3 zlatne i 1 srebrne, jedinu bronzanu medalju našem Timu doneo je naš džudo as, Aleksandar Kukolj. Naš borac krenuo je sa pobedom u četvrtfinalu, da bi u polufinalu izgubio od domaćeg takmičara. Ipak, u meču za bronzanu medalju, Aleksandar je pokazao kvalitet i iponom je završio meč u svoju korist.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво