Читај ми!

Udovičić za RTS: Srpski sport pomerao granice u 2021, obaveza da u ovoj godini bude još bolji

Devet osvojenih medalja na Olimpjskim igrama u Tokiju, plasman fudbalera na Sevetsko prevenstvo u Kataru, novi rekordi Novaka Đokovića obeležili su sportsku 2021. godinu. Protekle godine pomerali smo granice i postizali rekorde što srpski sport obavezuje da u ovoj bude još bolji, ocenio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić kaže za RTS da je izuzetno ponosan na sportske rezultate u 2021, ocenivši je kao godinu uspeha i pobeda.

Bila je to godina pomeranja granica i postizanja rekorda i to nas obavezuje da u ovoj budemo još bolji. Devet medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, koliko je ukupno osvojeno u Atini, Pekingu i Londonu.

Govoreći o drugom uzastopnom olimpijskom zlatu vaterpolista, Udovičić ističe da poluparni delfini treba da budu primer ostalim srpskim sportistima šta znači požrtvovanje i kako jedna ekipa funkcioniše kao porodica kao i kako treba da se predstavlja svoja zemlja.

Pokazali su kako jedna ekipa diše i živi kao porodica, dodaje Udovičić.

Udovičić ukazuje i na činjenicu da Srbija prvi put u istoriji ima tri vaterpolo kluba u Ligi šampiona i da će se završnica takmičenja kao i prošle i ove održati u Beogradu.

Osvrnuvši se da rezultate Novaka Đokovića i priznanje od francuskog Ekipa za najboljeg sportistu sveta u 2021. godini, Udovičić naglašava da je srpski teniser kategorija za sebe.

Obeležio je proteklu deceniju, ima neverovatnu mentalnu snagu, pobeđuje i kada je nemoguće, dodaje Udovičić.

"Utakmica u Portugaliji primer i za buduće uspehe"

Srbija je pokazala da ima neverovatan sportski duh, najboljeg tenisera sveta, MVP-a NBA lige, najboljeg trenera i vaterplistu sveta, nabolju taekvondistkinju i kartistkinju sveta to je oličenje naše zemlje i kroz sport se vidi koliko je društvo napredovalo, dodaje Udovićić.

Govoreći o plasmanu fudbalske reprezantacije na Svetsko prvenstvo u Kataru, Vanja Udovičić kaže da je selektor Dragan Stojković Piksi izgradio timski duh i postavio nove kriterijume.

"Mislim da će se utakmica u Portugaliji u budućnosti pokazivati kako treba da igrate protiv apsolutnog favorita i da kada ne odustajete od svojih ciljeva možete da dođete do rezultata", smatra Udovičić.

Kako kaže, uveren je da će na Svetskom prvenstvu u Kataru srpski fudbaleri postići značajniji rezultat.

O izgradnji nacionalnog stadiona

Udovičić navodi da radovi na izgradnji nacionalnog fudbalskog stadiona počinju za oko mesec dana ukoliko to dozvole vremenske prilike. Želimo da time postavimio nove standarde fudbalske infrastrukture i nešto što će promeniti Beograd i postati njegov novi simbol, dodaje Udvičić.

Naglašava da se rekonstruiše osam stadiona širom Srbije, a da su oni u Zaječaru, Loznici i Leskovcu su poodmakloj fazi, dok će obnova preostalih pet početi tokom ove godine.

"Srbija vapi za 'stadionom Uefa 4 standarda', a time želimo da konkurišemo za domaćinstva evropskih takmičenja", kaže Udovičić.

U sklopu zlatnih olimpijskih medalja Jovane Preković i Milice Mandić u Tokiju, Udovičić se osvrnuo na to da je završena izgradnja trening centra za borilačke sportove (taekvondo, karate i rvanje) u Beogradu. Ove godine rekonstruisaćemo bazu za streljačke sportove na Carevoj ćupriji, dodaje Udovičić.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво