Читај ми!

Udovičić za RTS: Rekordan budžet za podršku sportistima i klubovima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je gostujući u Drugom dnevniku RTS-a naglasio da će novom uredbom Vlade biti dodeljena finansijska sretstva za podršku 309 klubova za namenske troškove. Istakao je i da je za narednu godinu usvojen nikad veći rekordan budžet sa ciljem da se pomogne razvoju sporta.

Ministar omladine i sporta je istakao da je nova uredba Vlade koja je danas stupila na snagu došla u pravom trenutku za naše sportiste i njihove klubove.

"Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio, danas je došla nikad veća pomoć srpskom sportu i našim klubovima. Želim ovom prilikom da se zahvalim predsedniku i predsednici Vlade što u jednom ovakvom globalno izazovnom trenutku, gde su sredstva vrlo ograničena, srpski sport nije zaboravljen i našao se na samom vrhu odlučivanja. Ova sredstva će značiti našim klubovima za dalje usavršavanje i razvoj. Radi se o 1,2 milijarde dinara, 10 miliona evra, i 309 klubova će dobiti vrlo značajnu finansijsku pomoć. Na taj način želimo da podržimo naše sportiste i trenere i da u ovim izazovnim trenutcimadobiju vrlo značajna sredstva za njihov rad i usavršavanje.", rekao je Udovičić

Da li je neko već dobio sredstva, zašta su namenjena i kako će se kontrolisati njihovo trošenje.

"Mi već imamo godinu dana iskustva, jer smo i prošle godine išli sa ovakvom pomoći. Prošle godine pomoć je iznosila 1,1 milijardu. Videli smo da je i ove godine neophodno da pomognemo, a ekonomski smo dovoljno stabilni za to. Klubovi će sredstva dobiti u naredna dva dana. Sredstva se koriste za plate, kupovinu opreme, zakup prostora... A posle godinu dana možemo da kažemo da je kontrola koja se vrši od strane Sportskih saveza na najkvalitetniji način urađena. U predhodnom periodu 302 kluba su dobili sredstva i svi su ih opravdali na po zakonu adekvatan način."

Ministar Udovičić je naglasio da je za narednu godinu usvojeni  nikad veći budžet koji je namenjen ne samo vrhunskom sportu već i podsticaju malih klubova i popularizaciji sporta kod što mlađih uzrasta.

"Pokazatelj da je izdvojen rekordan budžet je recimo podatak da su sredstava izdvojena za Paraolimpijski Komitet trostruko veća. Budžet je razvojni sa osvrtom na sve segmente u sistemu sporta., Zaključio je ministar Udovičić. 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво