Читај ми!

Podvodni svet, startuje 27. Svetsko prvenstvo u ronjenju na dah

Dvadesetsedmo po redu Svetsko prvenstvo u ronjenju na dah u organizaciji Međunarodnog udruženja za razvoj ovog sporta biće održano od 20. do 30. septembra u kiparskom gradu Limasolu.

Подводни свет, стартује 27. Светско првенство у роњењу на дах Подводни свет, стартује 27. Светско првенство у роњењу на дах

Ovo međunarodno takmičenje, prvo od izbijanja epidemije, okupiće 150 takmičara iz 40 zemalja u pokušaju da obore lične i svetske rekorde i to u sledećim disciplinama:

Konstantni balast sa perajima i sa monoperajem, podrazumeva da ronioci zaranjaju i izranjaju upotrebljavajući isključivo svoja peraja ili monoperaja i ruke bez povlačenja uz konop ili menjanja balasta (količine tegova).

Konstantni balast bez peraja, je disciplina koja podrazumeva da ronioci zaranju i izranjaju bez upotrebe peraja i bez povlačenja uz konop, koristeći samo svoju sopstvenu snagu. Ovo je najteža sportska dubinska disciplina jer nema nikakvog dodatne pomoći prilikom zaranjanja.

Slobodan zaron, odlikuje se time što ronioci u ovoj disciplini bez upotrebe peraja a uz pomoć ruku zaranjaju i izranjaju povlačeći se uz konop. Slobodan zaron je sportska dubinska disciplina sa najmanje uzbuđenja jer brzina i dubina zarona zavise samo od harmoničnog povlačenja po konopu.

Među prijavljenim takmičarima posebnu pažnju svojim zaronima privući će višestruki nosioci kako svetskih tako i nacionalnih rekorda: Nemica Dženifer Vendland, Aleksej Molčanov i Andrej Matvenko iz Rusije, Mariana Gilespie i Abdelatif Alojač iz Francuske, Fatima Korok iz Mađarske i Jihon Jang iz Koreje.

Svi zainteresovani moći će da prate ovo takmičenje preko lajv strima na Jutjub kanalu Međunarodnog udruženja za razvoj ronjenja na dah - https://www.youtube.com/c/AIDAFreediving.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво