Читај ми!

Milica Mandić: Ne planiram da postanem trener

Dvostruka olimpijska šampionka, zlatna srpska sportistkinja Milica Mandić, u intervjuu našoj kući otkrila je profesionalne planove. Milica trenerski posao smatra stresnim i sebe u budućnosti radije vidi u ulozi savetnice.

Milici Mandić je prethodne sedmice upriličen fantastičan doček u Beogradu u organizaciji njenih prijatelja i partnera, kompanije Visa, čiji je Milica globalni ambasador.

"Slegle su se emocije i utisci i ono što u ovom trenutku osećam je ogroman ponos. Preponosna sam na sve naše rezultate. Na svog trenera Dragana Jovića Galeta i sve ljude u našem klubu. Taekvondo klub Galeb je Srbiji doneo četiri medalje na Olimpijskim igrama. Kada se setim odakle smo krenuli, smatram sve to vanserijskim dostignućima, a rezultati našeg rada tek će se videti u budućnosti. Čast mi je što smo zajedno obradovali naš narod i što sam osvojila još jedno zlato. Kada se borba za zlato završila, nisam verovala da je kraj meča, bila sam zbunjena. Danas osećam ponos i ogromnu radost", istakla je Milica Mandić.

U Botaničkoj bašti u Beogradu sve je bilo organizovao u duhu Japana i Tokija, gde je Milica Srbiji donela i drugu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama ovoga leta, nakon osvojenog najsjajnijeg odličja u Londonu 2012.

"Zahvalna sam svojim prijateljima i partnerima, kompaniji Visa koja mi je oduvek pružala ogromnu podršku. Svaki put nakon sastanka sa njima naučim nešto novo i ponosna sam na to što imamo ovako dobru i uspešnu dugogodišnju saradnju", rekla je Milica Mandić.

Milica je u intervjuu našoj kući govorila i o profesionalnim planovima.

"Kad god je teško krivim sebe, a naš trener Gale je uvek tu da nam da prave savete i smernice. Ipak, uvek polazim od sebe i bilo bi mi zaista teško da poput njega preuzmem ogromnu odgovornost za toliki broj ljudi, sportista koji su na borilištima. Znam koliko je i Galetu sve to stresno, ali on svoj posao radi fantastično. Ja sebe radije u budućnosti vidim kao savetnika i nekoga ko bi svojim iskustvom mogao da doprinese i da na taj način, savetima pomaže budućim šampionima", istakla je Milica.

Mnogi se i danas trude da je odgovore od odlaska u penziju, ali Milica Mandić je svesna  da je nakon svega što je učinila za sve nas i našu zemlju, ovo definitivno kraj njene karijere.

"Došao je trenutak kada sam sklonija povredama i telo jednostavno sve češće ne uspeva da isprati zahteve savremenog sporta. Znači mi ogromna podrška, ali sam svesna da je ovo definitivno kraj moje profesionalne karijere", dodala je zlatna olimpijka Milica Mandić.  

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво