Читај ми!

Završavaju se Letnje paraolimpijske igre u Tokiju

Paraolimpijske igre u Tokiju biće zvanično zatvorene svečanom ceremonijom koja će se održati na Nacionalnom stadionu u Tokiju u 20 sati po lokalnom, odnosno 13 sati po srednjeevropskom vremenu, saopštio je Paraolimpijski komitet Srbije. Zatvaranje Paraolimpijskih igara RTS će direktno prenositi na Drugom programu.

Zastavu Srbije na ceremoniji zatvaranja nosiće Laslo Šuranji, osvojač srebrne medalje, koji će svoj poslednji nastup imati sutra, a nakon njega na stadion u Tokiju ući će i članovi delegacije, koji se nisu vratili u Srbiju nakon takmičenja.

Na Paraolimpijskim igrama učestvovalo je oko 4.400 sportista iz više od 160 zemalja, a koji su se nadmetati u 22 sporta i 539 disciplina.

Srbiju je u Tokiju predstavljalo devetnaest takmičara, koji su nastupali u sedam sportova - stonom tenisu, atletici, plivanju, streljaštvu, pauerliftingu, biciklizmu i taekvondu.

Srpski sportisti osvojili su šest medalja i to strelac Dragan Ristić dva zlata, strelac Zdravko Savanović srebro, atletičar Željko Dimtrijević srebro, kao i Laslo Šuranji u streljaštvu, dok su stonteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić ekipno uzele bronzu.

Zatvaranje Paraolimpijskih igara možete pratiti u direktnom prenosu na Drugom programu RTS-a.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво