Читај ми!

Stević: Očekujem još mnogo srpskih biciklista na SP u Istočnom Sarajevu

Ivan Stević, sportski direktor Svetskog biciklističkog šampionata Gran Fondo koji će se vozit od 5. do 10. oktobra u Istočnom Sarajevu, ističe da je ponosan na četvoricu srpskih vozača koji su izborili kvalifikacionu normu za Svetsko prvenstvo.

Ovog vikenda u Ljubljani je vožen čuveni biciklikslitički Maraton Franja, na kojem je nastupilo 1700 vozača iz čitave Evrope, među kojima je bilo i 15 srpskih biciklista.

U izuzetnoj konkurenciji, kvalifikacione norme za Svetsko prvenstvo u Istočnom Sarajevu i na Jahorini izborili su Milorad Anđelković, Toni Smiljanić, legendarni Bratislav Stamenković i Goran Korica.

"Ponosan sam na naše takmičare. Zaista su ostavili sjajan utisak i izborili čak četiri norme, što dovoljno govori o kvalitetu naših vozača i njihovoj pripremi za Gran Fondo Maraton Franja. Čestitam im na uspehu i želim im mnogo sreće na Svetskom prvenstvu u Istočnom Sarajevu ovog oktobra.", rekao je Ivan Stević.

Narednu priliku da ostvare normu za Svetsko prvenstvo naši vozači imaće upravo na stazi Svetskog šampionata, gde će se održati kvalifikaciona trka Svetske Gran Fondo serije i to od 13. do 15. avgusta.

"Zainteresovanost vozača za kvalifikacionu trku u Istočnom Sarajevu ovog avgusta je ogromno. Mnogi žele da se oprobaju na atraktivnoj stazi Svetskog prvenstva, dva meseca uoči najvećeg takmičenja. Svi oni koji nisu ostvarili normu biće silno motivisani i nema sumnje da nas već u avgustu očekuje veliki spektakl u Istočnom Sarajevu i na Jahorini.", dodao je Stević.

Interesantno je i to da je Ivan Stević predvodio kao biciklista srpski tim koji je nastupio na čuvenom biciklističkom Maratonu Franja u Ljubljani, koji se vozi pod okriljem Svetske biciklističke Unije i spada u red najstarijih i najpoznatije Gran Fondo takmičenja na svetu.

Koliko je Maraton u Ljubljani značajan, dovoljno govori i podatak da je trijumfovao legendarni Holanđanin Džoni Hugerland, višestruki učesnik na Tur de Fransu i šampion Holandije na drumu 2013. godine.

Srbiju su u prestonici Slovenije predstavljali Milorad Anđelković, Boban Radoičić, Toni Smiljanić, Vladimir Beočanin, Ivan Cvetanović, Branko Djordjević, Dragan Ilic, Vladan Miljanović, Bojan Milojević, Bojan Nedeljković, Đura Puškaš, Bratislav Stamenkovic, Goran Korica, Branko Marković.

"Svetsko prvenstvo je idealna prilika za popularizaciju biciklizma u našoj zemlji jer prvi put ćemo imati priliku da pratimo jedno ovako značajno i masovno takmičenje u našoj okolini, na Jahorini koja je vrlo popularna destinacija u našem narodu. U prethodne tri godine, Trka kroz Srbiju je dva puta startovala sa Jahorine i iz Istočnog Sarajeva. Imamo odličnu saradnju i očekujem da će još mnogo srpskih biciklista obezbediti učešće na Svetskom prvenstvu u Istočnom Sarajevu i na Jahorini. Idealnu priliku biciklisti će imati već u avgustu. Kvalifikaciona trka vozi se na istoj stazi koja je atraktivna ali i veoma zahtevna.'', istakao je Stević.

Ivan Stević je danas veliki promoter srpskog biciklizma, ali i Svetskog šampionata u Istočnom Sarajevu i na Jahorini.

"O Svetskom prvenstvu u avgustu ne moram da trošim mnogo reči. Biće to jedna od najvećih trka do sada na ovim prostorima, nastupiće više hiljada vozača iz celog sveta. Doćiće velikani svetskog biciklizma, legende ali i vozači koji žele da se dokažu u takvoj konkurenciji. Istočno Sarajevo će ovog oktobra biti prestonica svetskog biciklizma" istakao je Stević.

Ivan Stević je kao biciklista četiri puta nastupio na Olimpijskim igrama (2004, 2008, 2012. i 2016. godine), vozio je kao profesionalac u Italiji i dva puta je pobedjivao na Trci kroz Srbiju (2011. i 2013. godine).

Sada svoje prebogato iskustvo prenosi kao organizator najvećih biciklističkih trka na ovim prostorima.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво