Читај ми!

Član Olimpijskog komiteta Japana protiv održavanja Igara u Tokiju

Jedan od članova upravnog odbora Japanskog olimpijskog komiteta Kaori Jamaguči optužio je organizatore Igara u Tokiju da ignorišu javno mnjenje u Japanu koje je protiv održavanja najveće svetske smotre sporta, preneo je Rojters.

Ankete pokazuju da je stanovništvo Japana velikom većinom protiv održavanja Igara zbog povećanog broja novozaraženih usled pandemije koronavirusa.

Jamaguči, nekadašnji osvajač olimpijskog odličja u džudou, optužio je japansku vladu, Organizacioni odbor Igara i Međunarodni olimpijski komitet za "izbegavanje dijaloga" i rekao da MOK "smatra da javno mnjenje u Japanu nije važno".

Jamaguči je naglasio da japansko stanovništvo želi da se Igre otkažu ili ponovo odlože.

Vladin savetnik za medicinu Šigeru Omi rekao je da najveći rizik predstavljaju blage mere, čime je ljudima dopušteno masovno okupljanje, što je doprinelo porastu broja novozaraženih.

"Ljudima je dosta zahteva – ostanite kod kuće. Ukoliko Vlada ne donese nove odredbe u ovoj kritičnoj situaciji, biće nemoguće sprečiti širenje zaraze", rekao je Omi.

Nekolicina komentara zvaničnika MOK-a izazvala je negodovanje u Japanu, uključujući i izjavu potpredsednika komiteta Džona Koutsa, koji je rekao da će Igre biti održane čak i ako na snazi bude vanredno stanje, koje je u Japanu produženo do 20. juna.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво