Читај ми!

U Kruševcu održano treće Otvoreno prvenstvo Srbije u paraatletici

Preko osamdeset takmičara u atletskim bacačkim disciplinama iz zemlje i inostranstva, ponovo su na terenu u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo koje se početkom juna održava u Poljskoj i Paraolimpijske igre na leto u Tokiju.

Iz grada pod Bagdalom gde je i postavio svetski rekord u bacanju čunja, posle izuzetne takmičarske serije Željko Dimitrijević u vrhunskoj formi kreće u borbu za devetu zlatnu medalju i titulu trostrukog Olimpijskog pobednika.

”Moj najveći protivnik u mojoj kategoriji su moje godine jer da je normalno da se sa pedeset godina neko takmiči, svi bi se takm ičili sa pedeset godina.To mi je najveći problem .Mnogo mi teško padaju treninzi  Ali rešio sam da izguram i ove godine do Tokija i da dam sve od sebe da završim sa svim zlatnim medaljama ako ne, ne ali bitno je da dam svoj maksimum”. rekao je  Željko Dimitrijević, svetski rekorder.

Na par koraka od rezultata koji mu je doneo bronzu na Svetskom prvenstvu je i Nebojša Đurić,

”Lično očekujem na igrama pogotovo da se rezultati značajno pomere nego sad. Imao sam ove godine drugi put koronu kako se zove, ali to opet nije izgovor. Radićemo, treniraćemo, pa eto Bože zdravlja”, poručio je Đurić.

Ovo je prvo veće takmičenje za paraatletičare, posle godinu i po dana pauze zbog pandemije, pa su tim povodom u Kruševac doputovali i sportisti iz Crne Gore, Češke Republike i Grčke.

Srbiju će u Tokiju predstavljati 21 paraolimpijac, što je rekordan broj do sada. Atletičara je iz godine u godinu sve više, što je i cilj Paraolimpijskog komiteta, jer kažu iz masovnosti proizilaze visoki rezultati.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво