Prijedor prvi put domaćin etape na Trci Beograd - Banjaluka

Prijedor će prvi put u istoriji biti domaćin etape na 15. izdanju biciklističke trke Beograd - Banjaluka. Biciklistički karavan sa 400 učesnika iz 35 zemalja startovaće iz Prijedora 25. aprila, a cilj te poslednje, četvrte etape biće u samom centru Banjaluke, gde nas i ove godine očekuju spektakularni krugovi.

Na sastanku gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića i direktora Trke Vladimira Kuvalje, ozvaničena je prva, istorijska saradnja izmedju grada Prijedora i organizator jedine biciklističke manifestacije u regionu koja se nalazi u prvoj kategoriji Svetske biciklističke Unije.

U prethodnim izdanjima najvalitetnijeg biciklističkog događaja u ovom delu Evrope nikada se nije desilo da karavan ide zapadnije od Banjaluke, ali za sve postoji prvi put.

Čelnici grada na Sani bili su oduševljeni idejom da na jedan dan ugoste više od 400 ljudi iz svih krajeva sveta.

,,Posebno smo ponosni na to što smo postali deo ovako prestižne trke koja je član prve UCI kategorije. Drago mi je što ćemo imati priliku da vidimo neke od najboljih biciklista sveta u našem gradu, a uveren sam da ćemo biti dobrio domaćini i da ćemo imati šta da pokažemo gostima. Posebno sam srećan što ćemo imati predstavnika na trci, a to je naš biciklista Siniša Lukić. On će kao član reprezentacije BiH predstavljati svoj grad tokom svih etapa trke" rekao je gradonačelnik Dalibor Pavlović.

Uz zahvalnost gradonačelnik, Vladimir Kuvalja je dodao da je posebno srećan što iz godine u godinu sve više gradova želi domaćinstvo jedne od etapa.

,,Ne tako davno trka je trajala samo dva dana, a sada je produžena na četiri. Ranije nikada nismo skretali sa koridora na putu od Beograda do Banjaluke ili obrnuto, a evo već treću godinu idemo u Vlasenicu, pa sada i u Prijedor. Moja želja je da jednog dana stignemo i do Trebinja i pokažemo svetu cijelu Republiku Srpsku.", istakao je Kuvalja.

Ovo izdanje trke po imenima je najjače do sada, jer od 25 ekipa, tri su iz ranga pro kontinental timova.

 

,,Ekipe očigledno cene trud koji smo uložili prošle godine da održimo trku. I ove godine je situacija komoplikovana, ali smo preduzeli sve neophdne mere, čak je i većina članova moje organizacije, kao i biciklista sa ovih prostora vakcinisano zahvaljujući dobroj saradnji sa vlastima Srbije i Beograda konkretno. Zato bih pozvao Prijedorčane da isprate trku 25. aprila, naravno poštujući sve propisane mere kako bismo sačuvali ono što je najvažnije, zdravlje" naglasio je Kuvalja.

 

Trka startuje 22. aprila prvom etapom koja se vozi od Beograda do Šapca, dan kasnije biciklisti kreću iz Obrenovca, a cilj je u Bijeljini. Treća etapa vozi se od Bijeljine do Vlasenice, a veliko finale je na programu 25. od Prijedora preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša do Banjaluke.

Žutu majicu osvojenu prošle godine braniće vozač poljske ekipe Mazovše Serce Polski Jakub Kačmarek, a u među favorite na papiru sigurno se ubrajaju članovi Bardijanija, Androni Đokatolija i Novo Nordiska.

 

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво