Korona stala na put olimpijskoj baklji u Japanu

Ubrzan rast novozaraženih koronavirusom u Japanu poremetio je plan kretanja olimpijskog plamena u toj ostrvskoj zemlji. Guverner Osake proglasio stanje medicinskog hitnog slučaja i otkazao sve aktivnosti u vezi sa olimpijskom bakljom u toj provinciji.

Nosioci olimpijske baklje više neće moći slobodno da se kreću ulicama Japana prema ranije utvrđenom planu, u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Guverner Osake Hirofumi Jošimura otkazao je sve događaje u vezi sa olimpijskom bakljom u tom regionu, pošto se u ovom trenutku zaraza koronavirusom brzo širi, a proglašeno je i stanje "medicinskog hitnog slučaja".

"Dnevni broj zaraženih ove sedmice učetvorostručen je u odnosu na prethodnu i medicinski sistem je preopterećen", izjavio je Jošimura na konferenciji za medije.

Olimpijska baklja krenula je u obilazak Japana iz Fukušime 25. marta, a na putu koji bi trebalo da traje 121 dan trebalo je da prođe kroz Osaku 14. aprila.

Osaka je u sredu zabeležila 878 novi slučajeva zaraze koronavirusom, a 70 procenata bolčničkih kapaciteta već je popunjeno.

Olimpijske igre u Japanu, koje su bile planirane za prošlu godinu, trebalo bi da se održe od 23. jula do 8. avgusta, posle čega sledi organizacija Paraolimpijskih igara.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво