Читај ми!

Obrenovac spreman za spektakl od Beograda do Banjaluke

Obrenovac je spreman za veliki biciklistički spektakl. Obrenovčani će 23. aprila biti domaćini druge etape na ovogodišnjoj, 15. međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd - Banjaluka koja se nalazi u prvoj kategoriji svetskog biciklizma.

Ovogodišnja biciklistička manifestacija od Beograda do Banjaluke voziće se od 22. do 25. aprila, a Obrenovac će prvi put u istoriji grada dočekati karavan najznačajnije biciklističke trke u ovom delu Evrope.

Obrenovac će biti domaćin starta druge etape na našoj najjačoj trci, koja će se voziti 23. aprila sve do Bijeljine.

Biće to jedna od najvažnijih etapa na trci, jer će upravo tog 23. aprila, 15. godinu za redom karavan sa 400 učesnika iz 35 svetskih zemalja preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Na prvoj zvaničnoj konferenciji za medije održanoj u Srbiji povodom 15. trke Beograd - Banjaluka, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor Trke Beograd - Banjaluka Vladimir Kuvalja svečano su potpisali ugovor o saradnji i organizaciji druge etape.

Obrenovčani su istakli da su ponosni isrećni što će u njihovoj opštini prvi put biti startno mesto neke od etapa.

"Imamo izuzetnu saradnju sa opštinama iz Republike Srpske, jer smo se bratimili sa čak šest opština. Zato je na neki način ovo prirodan sled događaja i nešto što će samo dodatno ojačati neraskidivo veze. Osim toga, imamo šta da ponudimo gostima i jedva čekamo da ugostimo karavan. U proteklom periodu uradili smo mnogo kada su u pitanju biciklističke i trim staze, te se nadamo da će posle ovakvog događaja one biti tesne da prime sve naše građane", rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se čelnicima Obrenovca naglasivši da bez njihove pomoći i razumevanja ne bi bilo moguće organizovati ovakav događaj, naročito u vremenu pandemije virusa korona.

"Srećan sam što iz godine u godinu imamo sve više gradova zainteresovanih za domaćinstvo. Sa jedne strane, prepoznali su benefite koje donosi trka, a sa druge, velika je stvar što smo uspeli da produžimo trku sa dva na četiri dana. Veliku podršku imamo i od vlada obe zemlje, te ministarstava sporta koji su nam dali vetar u leđa u ovim teškim vremenima pandemije koronavirusa" rekao je Kuvalja.

Prva etapa trke na programu je 22. aprila od Beograda do Šapca, druga je dan kasnije od Obrenovca do Bijeljine, a biciklisti će kao i prethodnih 14 godina granicu između Srbije i Republike Srpske preći bez zaustavljanja. Treća kraljevska etapa startuje 24. aprila iz Bijeljine, a završava u Vlasenici, dok je poslednja etapa na programu 25. aprila od Prijedora do Banjaluke.

"Prijavljeno je 25 ekipa i to je maksimalan broj prema pravilima Svetske biciklističke Unije. Nastupiće 175 vozača iz Italije, Španije, Kambodže, SAD-a, sa Novog Zelanda, iz Nemačke, Rusije, Austrije i čitavog regiona. Prošle godine bili smo jedna od retkih sportskih organizacija koja je uspela da održi takmičenje u godini u kojoj je odloženo i otkazano više od 80 odsto sportskih takmičenja i biciklističkih trka u svetu. Ove godine smo dobili još više zahteva svetskih timova. Imamo dve pro kontinental ekipe, i mislim da trka nikada nije bila kvalitetnija", rekao je sportski direktor trke Ivan Stević.

Konferenciji je prisustvovao i gospodin Miloš Stanković, član opštinskog veća zadužen za sport, kao i najbolji biciklista Srbije svih vremena, Saša Gajičić koji će i ove godine biti jedan od direktora na trci Beograd - Banjaluka.

"Pre dve godine imali smo viziju da postanemo deo ove manifestacije i promovišemo naš grad među sportistima iz 35 svetskih zemalja. Obrenovac mnogo ulaže u sport, imamo jedinstven program u Srbiji uz pomoć kojeg omogućavamo besplatno bavljenje sportom svakom detetu od 10 do 18 godina, izgradili smo više od 20 kilometara biciklističkih i pešačkih staza, što znači da vodimo računa i o našim rekreativcima. Jačamo veze našeg naroda sa ove strane Drine i zbog toga nam je posebno drago što smo deo velike trke Beograd - Banjaluka", istakao je Miloš Stanković, član opštinskog veća zadužen za sport.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво