Читај ми!

Kanzas Siti i Tampa Bej u 55. Superboulu za trofej Vinsa Lombardija

Timovi Kanzas Sitija i Tampa Beja pobedama u sinoćnim finalima Konferencija američkog fudbala izborili su plasman u 55. Superboulu koji će se igrati 7. februara na stadionu „Rejmond Džejms“ u Tampi. Tampa Bej je nadigrao Grin Bej sa 31:26, a Kanzas Siti čifsi pobedili su Bafalo bilse sa 38:24.

Branilac titule u NFL šampionatu Kanzas Siti čifsi igraće za drugu uzastopni trofej Vinsa Lombardija jer su na svom terenu nadigrali Bafalo bilse sa 28:24 predvođeni Patrikom Mahomsom koji je odigrao odličan meč uprkos nedavnim povredama.

Mahoms je doveo svoj tim do Superboula iako je prošle nedelje doživeo potres mozga, a imao je i povredu palca leve noge ali se to sinoć nije primećivalo u njegovoj igri.

Gosti su dobro ušli u meč i na početku poveli sa 9:0 ali su onda Mahoms, Tajrik Hil, Trevis Kelsi i ostale zvezde branioca titule preuzeli potpunu kontrolu nad utakmicom. Do poluvremena su domaćinu postigli tri tačdauna, vodili su sa 21:12 i u nastavku rutinski stigli do pobede pred oko 18.000 gledalaca koliko je bilo dozvoljeno da bude prisutno na stadionu.

Patrik Mahoms je bacio tri tačdaun pasa i imao 29 uspešnih dodavanja iz 38 pokušaja za 325 osvojenih jardi.

Tampa Bej bakanirsi osvojili su titulu u Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji nadigravši Grin Bej sa 31:26.

Predvodio ih je legendarni veteran Tom Brejdi koji je 10. put u karijeri svoj tim doveo do najvažnije utakmice u sezoni, a svih prethodnih devet puta to je učinio sa Nju Ingland petriotsima, sa kojima je šest puta osvajao Lombardijev trofej.

Brejdi je utakmicu završio sa bačenih 20 pasova iz 36 pokušaja za 280 osvojenih jardi, za tri tačdauna, uz tri presečena pasa. Među njegovim hvatačima istakao se Kris Godvin sa 110 jardi i pet hvatanja, a po tačdaun imali su Majk Evans, Skot Miler i Kameron Bejt, kao i Lenard Furnet među trkačima.

Bakanirsi su tako izborili svoj prvi plasman u veliko finale posle 18 godina, kada su osvojili svoj jedini Lombardijev trofej, a ugraće ga 7. februara na svom terenu.

Biće to duel neuništivog veterana Toma Brejdija (43) i 18 godina mlađeg Patrika Mahomsa, po mnogima naslednika legendarnog asa na tronu NFL-a. Brejdiju će to biti jubilarni 10. Superboul, a prvi sa Tampa Bejom, dok je vođa napada Čifsa u drugoj borbi za titulu.

Gotovo celu sezonu klubovi su igrali pred praznim tribinama, a najvažniju utakmicu godine uživo će pratiti relativno veliki broj navijača jer je NFL objavio da će Superboulu 7. februara moći da prisustvuje 22.000 ljudi.

Odlučeno je da će 7.500 besplatnih karata biti dodeljeno zdravstvenim radnicima, koji su primili obe doze vakcine protiv koronavirusa.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво