Читај ми!

Staša Gejo: Ostaje žal za Tokijom

Reprezentativka Srbije u sportskom penjanju Staša Gejo, izjavila je da uprkos medaljama na šampionatu Evrope, ostaje žal što nije uspela da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju narednog leta.

Na nedavno završenom prvenstvu u Moskvi, Gejo je osvojila bronzanu medalju u bolder disciplini, a potom je u kombinacijama zauzela drugo mesto, iza Ruskinje Viktorije Meškove, uzevši srebro, ali je ostala bez olimpijske vize.

"Iako je ostao gorko-sladak ukus nakon Moskve, dokazala sam sebi da je uloženi rad u prethodnom periodu i te kako vredeo i sve se vratilo osvajanjem medalja. Konačno sam se vratila u internacionalni takmičarski sport i to sa odličnim rezultatima što me jako raduje. Jedva čekam sledeću sezonu", rekla je Gejo u intervjuu za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

Staša Ističe da je uradila sve što je bilo do nje kako bi se plasirala na Olimpijske igre.

"Veoma mi je žao što neću putovati u Tokio, ali to je i splet nepredvidivih okolnosti. Pravila takmičenja, rezultata drugih takmičarki koje čak i nisu bile moje direktne rivalke. Nastupala sam među prvima, pa kraju ništa nije bilo u mojim rukama i sve je zavisilo od drugih takmičarki. Nemam mnogo vremena da žalim, jedva čekam novu sezonu i početak novog olimpijskog ciklusa".

U Moskvi je nastupala nakon duže pauze zbog povrede, ali srpska reprezentativka ističe da joj to nije smanjilo ambicije i da je plan svakako bio osvajanje medalje.

"Išla sam na osvajanje prva tri mesta i na medalju naravno, bez obzira na sve. Pred takmičenje imala sam priliku da treniram sa takmičarkama iz Nemačke. Tu sam videla da sam se vratila u ritam, da sam u formi i tu sam vratila sebi samopouzdanje. Želela sam da osvojim zlatnu medalju u bolderu, ali mislim da sam bila čak i previše samouverena i da mi je to odmoglo, koliko god da čudno zvuči. U finalu kvalifikacija sam spoznala svoju grešku i mnogo bolje ušla u takmičenje", ističe Gejo.

Kako je bolder disciplina u kojoj se najbolje snalazi, kaže da će u 2021. godini fokus biti na tome da postane još bolja u njoj.

"Sledeće godine ću se više posvetiti bolderu, što zbog moje lične satisfakcije, što zbog toga da bih napredovala u disciplini koja je moje najjače oružije. Radiću takođe i na fizičkoj spremi, jer će na OI u Parizu u konkurenciji ostati bolder i težinska disciplina, dok će brzinska disciplina postati zasebna, Nadam se da ću već prvom prilikom ostvariti normu za Pariz 2024. godine", zaključila je Gejo.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво