Читај ми!

Udovičić za RTS: Država snažno pomaže srpski sport

Finansijska podrška Vlade Srbije u iznosu od 1,1 milijardu dinara predstavlja direktnu i nikada veću podršku sportskim klubovima, izjavio je ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić za RTS.

Udovičić je govorio o Programu finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije koronavirusa, sa ciljem očuvanja stabilnosti sistema sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama. 

"Želim da napomenem da smo do sada imali rekordna davanja i da s novom uredbom postajemo lideri u dodeljivanju bespovratnih sredstava našim klubovima", rekao je ministar.

"Sistem sporta je ogroman, to nisu samo sportisti i treneri, širok je dijapazon ljudi na koje se odnosi uredba i sva druga ili treća lica i porodice koje su uključene, ova pomoć će imati ogroman značaj za klubove da imaju najbolje uslove, da uprkos svim nedaćama s kojima su se susreli, kroz jasan pokazatelj da kao Vlada i državama imamo dovoljno ekonomske snage da pomognemo rad sportskih udruženja", dodaje Udovičić.

"Šaljemo jasnu poruku da srpski sport vredi, sportisti su najbolji ambasadori. Želimo da im se zahvalimo i pomognemo u radu i stvaranju novih uspeha. Prošle nedelje smo imali tri medalje, značajan je napredak i toj oblasti. Želja nam je da nastavimo rekordan niz i mislim da će 1,1 milijardu pomoći srpskom sportu dati snažan impakt i omogućiti još bolje rezultate u narednom periodu", zaključuje Udovičić.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво