Читај ми!

Srpski bodi-bilderi izbijaju na svetski vrh

Na Dajmond kupu u Čačku, sportskoj priredbi koja je okupila 150 takmičara iz 20 zemalja, naši sportisti osvojili su 11 medalja - Po četiri zlatne i srebrne, kao i tri bronzane. Saša Lampaš koji je postao apsolutni šampion i Dušica Đokić koja se okitila srebrnom medaljom, u Jutarnjem programu RTS-a govorili su o ovom uspehu i očekivanjima na predstojećem svetskom prvenstvu u Španiji.

Bodi-bilder Saša Lampaš je ove sezone bio balkanski vicešampion, apsolutni prvak države, Vojvodine, Beograd opena i sada Dajmond kupa u bodi-bildingu. Impozantan niz uspeha.

"Protekla dva meseca smo imali, da kažemo, ‘pun gas’ zbog korone koja nas je zadesila, pa su se jesenja i prolećna sezona stopile u jednu. Ja sam odradio deset takmičenja i imam sedam apsolutnih kategorija, odnosno titula i srebro na Balkanu, tako da je za mene ovo sjajna sezona", rekao je Lampaš.

Saša je u Čačku, gde je konkurencija bila izuzetno jaka, bio apsolutni prvak, što znači biti prvi čovek takmičenja. 

"To je internacionalno takmičenje gde se dodeljuje ‘pro kart’ koji svi žele da dobiju. To je nešto što ljudi ganjaju godinama. Ja sam prvi put izašao na ovo takmičenje i uzeo apsolutnu titulu tako da sam presrećan. Još uvek sam pod utiskom", dodao je Lampaš. 

Dušica Đokić imala je sjajnu sezonu, u kojoj je postala šampionka države u bikini-fitnesu i pobednica na Beograd openu. Srebrna medalja u jakoj konkurenciji u Čačku je možda i najveće njeno ostvarenje.

"Prezadovoljna sam rezultatom. Konkurencija jeste bila velika, preko 150 takmičara iz 20 zemalja, ali mi je to bio dodatni podsticaj", izjavila je Dušica.

Čačak će sledeće nedelje biti domaćin Svetskog prvenstva za decu, u organizaciji Saveza Srbije za bodi-bilding i fitnes, a sedam dana kasnije, srpske bodi-bildere očekuje Svetski šampionat u Španiji.

Saša i Dušica oboje debituju na tom prvenstvu i sigurno će imati veliki izazov da dostojno reprezentuju svoj klub i zemlju.

"Naravno, sam naziv svetsko prvenstvo mnogo govori. To je jako bitno za našu karijeru, oboje smo mladi i tek treba da pravimo sjajne rezultate", ističe Lampaš.

"Za mene će to biti novo veliko iskustvo i nadam se da ću opravdati ono što se od mene očekuje i zahvalila bih svima koji su doprineli da ostvarimo ove rezultate, a posebno predsedniku kluba Aleksandru Đorđeviću", zaključika je Dušica Đokić.

Srpski bodi-bilderi su istakli značaj svih detalja priprema pred takmičenje od načina i specifičnosti ishrane do uslova za trening u teretanama.

Posebno su naglasili da bodi-bilding, fitnes, bikini-fitnes, nije samo sport nego poseban način života, istakavši da su oni posebno korisni za rekreativce i da su važni za očuvanje zdravlja.
 

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво