Читај ми!

Srpski juniori odlični na startu veslačkog EP u Beogradu

Posle prvog takmičarskog dana na Evropskom prvenstvu za juniore u Beogradu, reprezentacija Srbije izborila je tri A finala, u kojima je jedna medalja zagarantovana. Sutrašnja polufinala počinju u 9 sati, C finala su na programu od 11, B finala od 11.18, a A finala, odnosno okršaji za medalje u 12.26 sati.

Srbija će imati dve posade u polufinalima u nedelju prepodne, što znači da je moguće da se još neki srpski čamac uključi u borbu za odličja.

Kroz kvalifikacione, a potom i repesažne trke do borbi za medalje došli su muški četverac bez kormilara i osmerac.

Četverac je bio prvi u repesažu, dok je osmerac veslao u najuzbudljivijoj trci dana. Momci su veslali u paklenom ritmu poslednjih 300 metara, probili se sa začelja, prestigli posade Hrvatske i Estonije u poslednjem zaveslaju i stigli do trećeg mesta, iza Rumuna i Ukrajinaca, što im je obezbedilo mogućnost da predstavljaju Srbiju sutra u borbi za medalje.

Ženski osmerac je u prepodnevnoj trci veslao samo za poziciju, odnosno za stazu u kojoj će se sutra takmičiti, jer uz činjenicu da su u ovoj disciplini prijavljene samo tri posade, predstoji da se vidi koje će boje biti njihovo zagarantovano odličje.

Sutrašnja polufinala počinju u 9 sati, C finala su na programu od 11, B finala od 11.18, a A finala, odnosno okršaji za medalje u 12.26 sati.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво