Udovičić otvorio "Mali sajam " u Vršcu i posetio Kovin

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić otvorio je u Vršcu "Mali sajam sporta“ koji se održava u organizaciji ministarstva, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Grada Vršca i uz podršku lokalne samouprave.

"Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u Vršcu gde nastavljamo tradiciju održavanja malih sajmova sporta koje smo organizovali do sada u više od 20 gradova Srbije. Mali sajmovi sporta su mesta gde deca i mladi mogu da se upoznaju s različitim sportskim veštinama koje im prezentuju sportisti. Cilj ovakve manifestacije je privući sve naše građane, posebno decu u sistem sporta, bilo da se radi o profesionalnom bavljenju sportom, bilo da je reč o rekreaciji", rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, preduslov zdravlja na prvom mestu, a onda i nastavak kontinuiteta šampionskih sportskih rezultata Srbije jeste upravo da sve lokalne zajednice prepoznaju značaj bavljenja sportom ljudi svih uzrasta, a uslov za to je da se sport učini dostupan svima.

"To je naš zajednički cilj i kontinuirano održavanje malih sajmova sporta ima značajnu ulogu upravo da ostvarimo taj cilj i da sport bude zdrava navika svih, ali i životni izbor nekih novih velikih šampiona iz Vršca", istakao je ministar omladine i sporta.

Na otvaranju Sajma u Vršcu bili su i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i drugi.

Posle Vršca, ministar Udovičić posetio je FK Radnički iz Kovina i obradovao mlade fudbalere novom sportskom opremom.

"Danas smo došli u opštinu Kovin da otvoreno razgovaramo sa predstavnicima lokalne samouprave i sportistima i da se uverimo kako funkcionišu lokalni klubovi, da čujemo od trenera i sportista u kojim uslovima se odvijaju treninzi i da zajedno dođemo do najboljih rešenja kako da unapredimo njihov rad. Vrlo je važno da sport na lokalnom nivou unapređujemo jer tu je baza našeg i školskog i rekreativnog, ali i vrhunskog sporta, a podsticaj Ministarstva omladine i sporta ogleda se pre svega u tome da lokalnim klubovima obezbedimo sportsku opremu i rekvizite i da ih podržimo u njihovim naporima da ostvare svoje ciljeve", rekao je ministar Udovičić.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво