Skijašica Ana Fajt objavila kraj karijere

Austrijska skijašica Ana Fajt je na društvenim mrežama objavila da završava takmičarsku karijeru zahvalivši se svima na dosadašnjoj podršci. Osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine imala je mnogo problema sa povredama, pa je od 2015. godine ostvarila je samo jednu pobedu.

Olimpijska šampionka Ana Fajt je u vrlo emotivnom saopštenju istakla značaj skijanja za formiranje njene ličnosti kao i to da je kroz taj sport ostvarila i deo svojih snova.

"Spremna sam za sledeće poglavlje. Moje srce i moja glava mi govore da je vreme za nešto novo. Odlučila sam da se penzionišem. Skijanje je moj život, to je ono što me čini ovakvom kakva jesam danas. I to će uvek biti moja strast. Zahvalna sam na šansama koje su mi se pružale, na svemu što sam naučila i postigla u prethodnih 15 godina. Ispunila sam svoje dečije snove, a i više od toga", napisala je Ana.

Ona se u poruci zahvalila svom timu i svim prijateljima koji su bili uz nju tokom karijere, ističući da jedva čeka nove izazove.

"Nikada nisam mogla ni da zamislim da će me skijanje naučiti mnogo čemu. Nije reč samo o pobedi ili porazu. Radi se o građenju tima čiji si deo. Uvek sam verovala da je to ono što te vodi do vrha. Imala sam sreću da mnogo ljudi bude uz mene, čak i kada nisam nizala uspehe. Tim ljudima ću zauvek biti zahvalna. Hvala što ste verovali u mene. Izgradila sam prijateljstva za ceo život. Sada sam uzbuđena zbog onoga što budužnost donosi i jedva čekam da vidim šta me sve čeka". 

Fajt je osvajačica tri svetska zlata, po jedno u kombinaciji, super-džiju i veleslalomu. Tridesetjednogodišnja Austrijanka je veliki Kristalni globus osvojila 2014. i 2015. godine.

Prvu ozbiljniju povredu zaradila je posle osvajanja drugog, a zatim je u januaru prošle godine pokidala prednje ukrštene ligamente kolena, nakon čega je usledio duži oporavak.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво