Zlato za Mandićevu i Bogdanovićevu na US Open turniru

Srpske reprezentativke u tekvondu Milica Mandić i Tijana Bogdanović osvojile su zlatne medalje na US Openu turniru u Orlandu.

Mandić (do 73 kg) je u finalu pobedila Francuskinju Vander 15:2, dok je Bogdanović u borbi za zlato savladala Kanađanku Našu Tešić 16:10.

Bogdanovićevoj i Mandićevoj, koje su već obezbedile učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, osvojene zlatne medalje na US Openu, na drugom G2 turniru ove godine, donose važne bodove za olimpijsku listu, odnosno bolju poziciju za žreb na Olimpijskim igrama, kao i Evropskom prvenstvu, koje se održava u maju.

"Ovo je naš najbolji nastup ikada na US openu što se seniora tiče. Prvi put da imamo prvog dana osvojeno dva zlata sa dve takmičarke, što je maksimalan učinak! Sutra nam nastupaju Teodora Jovic do 46 kilograma i Dmitrij Nagajev u kategoriji do 63 kilograma. Polako podižemo formu ka Evropskom prvenstvu za Milicu i Tijanu , a onda su na redu Olimpijske igre. Dmitrij Nagajev će biti jedan od dva učesnika na kvalifikacijama za Olimpijske igre koje se održavaju u aprilu i sada pronalazimo najbolju borbu za njega protiv takmičara koji će biti na kvalifikacijama.", istakao je Dragan Jović, sportski direktor I prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije

Milica (do 73 kg) je na startu savladala Kanađanku Rejčel sa 17:3, zatim je bila bolja od Amerikanke Porč sa 16:0. U polufinalu je savladala Brazilku Pereiru 10:5, a u finalu je blistala protiv Francuskinje Vander 15:2.

Tijana se borila u kategoriji do 53 kilograma, a na startu je nila slobodna kao prvi nosilac turnira, dok je u sledećem kolu pobedila Amerikanku Song 17:3. U polufinalu je bila bolja od Brazilke Arauho 28:17, i u finalu je pokazala iskustvo i savladala Kanađanku Našu Tešić 16:10.

Drugog takmičarskog dana na tatami izlaze Teodora Jović (do 46kg) i Dmitri Nagaev (do 63kg).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво