NFL dobija novog šampiona!

Tenesi tajtensi napravili su veliki podvig i srušili aktuelne šampione NFL lige – Nju Ingland petriorse. "Titani" su pobedili 20:13 u četvrtfinalu Američke konferencije (AFC) i najjača liga u američkom fudbalu će dobiti novog šampiona.

Patriote prvi put još od 2013. godine doživele su poraz pred domaćom publikom u plej-ofu i tako su ostale bez šanse da brane titulu osvojenu prošle sezone.

Ekipa predvođena Tomom Brejdijem ponovo je imala dosta problema u napadu i Tajtensi su zasluženo došli do pobede.

Nije tako delovalo jer su domaći igrači, nakon tačdauna Edelmana poveli 10:7, a potom imali priliku i da uvećaju vođstvo. Pošto su odličnom odbranom ponovo dobili loptu, četiri napada delilo ih je od +10.

Ipak, u prva tri pokušaja nisu uspeli da dođu do tačdauna, pa su napad morali da završe fild golom (13:7).

Ovo je bio i ključan deo meča, pošto su Tajtensi uspeli da se potpuno vrate i preokrenu.

Glavnu ulogu imao je Derik Henri koji je u prvom poluvremenu istrčao 120 jardi, uz tačdaun – 14:13.

Tokom drugog poluvremena ekipe nisu mogle da dođu do pogotka, a kada je Brejdi u završnici pogrešio, posle čega je usledio tačdaun Titana, bilo je jasno da će Patriote pretrpeti poraz.

Tajtensi će u AFC plej-ofu igrati protiv Baltimor Rejvensa, dok će u drugom igrati Kanzas i Hjuston, koji je posle velikog preokreta pobedio Bafalo.

 Teksansi su savladali Bilse rezultatom 22:19, a da su na poluvremenu gubili sa velikih 16:0.

Heroj Hjustona bio je kvoterbek Dešon Votson koji je u drugom periodu meča briljirao. Prvo je istrčao tačdaun i iskoristio konverziju za dva poena, čime je prednost istopljena, a potom je i sjajno pogodio Hajda, odnosno Hopkinsa za potpuni preokret – 19:16.

Bilsi su uspeli da izbore produžetak preko Stivena Hauške (19:19), međutim tokom dodatnih 15 minuta nisu uspeli da se oporave. Votson je u produžetku uspeo da se izvuče i pronađe Džonsa, koji je istrčao 34 jarda i došao na svega 10 od end-zone.

Ferbern je uzeo loptu i lako postigao fild gol za 22:19, čime je postavio i konačan rezultat.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво