Šabac dočekuje trku Beograd – Banjaluka

Lepe vesti za srpski i balkanski biciklizam dolaze iz Šapca, grada koji će konačno, posle 13 godina, dočekati karavan jedne od najprestižnijih trka u ovom delu sveta, čuvene trke Beograd – Banjaluka i to kao etapno mesto.

U 13 godina dugoj istoriji tradicionalne međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka, Šabac je oduvek bio grad kroz koji su biciklisti prolazili na trasi od prestonice Srbije do glavnog grada Republike Srpske, međutim prvi put u istoriji trke, Šabac će naredne godine dočekati karavan sa više od 400 učesnika iz 30 svetskih zemalja kao etapno mesto.

Zahvaljujući predanom radu direktora trke Vladimira Kuvalje i idejnog tvorca trke Beograd – Banjaluka Tihomira Kuvalje, ali i odličnim odnosima koji su u prethodnim godinama održavani na relaciji organizatora trke sa Šapčanima, na obostrano zadovoljstvo, Šabac će se 2020. godine uključiti u organizaciju međunarodne biciklističke trke koja pomera granice u organizacionom i sportskom smislu na ovim prostorima.

Ne treba zaboraviti i da je jedan od najboljih biciklista Srbije svih vremena, Saša Gajičić rođeni Šapčanin, te će i jedan deo naredne trke u specijalnim emisijama na RTS-u biti posvećen upravo njemu i njegovim rezultatima u prebogatoj karijeri.

Naredno, 14. izdanje trke Beograd – Banjaluka voziće se tradicionalno u aprilu naredne godine.

Biće to svojevrsni biciklistički spektakl, s obzorom na to da je sa dosadašnja dva dana, ove godine trka prvi put vožena četiri dana, te su se tokom četiri etape na drumovima Srbije i Republike Srpske nadmetali neki od najboljih biciklista i ekipa iz celoga sveta.

Organizatori ističu i da će naredna trka, zahvaljujući upravo uključivanju Šapca u zvaničan kalendar trke Beograd – Banjaluka, biti na još višem nivou, jer Šabac je grad sporta, grad evropskih i svetskih šampiona i grad biciklizma.

Prema preliminarnim dogovorima, Šabac bi trebalo da bude domaćin etape već prvog takmičarskog dana, a direktor prestižne trke Beograd – Banjaluka, Vladimir Kuvalja, uskoro će sa čelnicima Šapca objaviti i više detalja oko same otganizacije i promotivnih planova koji će se sprovoditi u delo mesecima uoči trke Beograd – Banjaluka.

Organizatori su uvereni da će opravdati ukazano poverenje grada Sapca i nadaju se da će od naredne, 2020. godine, Šabac biti stalno etapno mesto na ruti ove prestižne biciklističke trke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво