Zlatnim sirenama potrebna pomoć za odlazak na Svetsko prvenstvo

Dok traje Svetsko prvenstvo u fudbalu čini se da smo pomalo zaboravili na ostale sportove. Jedan od najatraktivnijih je umetničko plivanje, ili - bal na vodi. Ovih dana najmlađe reprezentativke pripremaju se za svetsko prvenstvo u Sevilji, a potrebna im je i mala pomoć.

One su zlatne sirene sa Dorćola. Tara i Katarina državne su prvakinje u umetničkom plivanju, a osvajaju i najznačajnija svetska takmičenja - kada na njih imaju šanse da odu. Za svetsko prvenstvo u Sevilji već su izborile plasman, ali za put nemaju novac.

"Uvek je u našem spotu u mlađim selekcijama samofinansiranje u pitanju što od roditelja, što od klubova, što od potencijalnih sponzora. Nešto što je njima potrebno sa ovakvim talentom i rezultatima koje imaju poslednjih sedam godina da pokušaju da uđu u finale kadetskog svetskog prventstva je 990 evra", objašnjava trener kadetske reprezentacije u umetničkom plivanju Marija Senica Jovović.

U Srbiji u 13 klubova sinhrono plivanje trenira oko 2.000 dece. Ove dve devojčice tandem su već pet godina.

"Treniramo dva puta dnevno skoro svaki dan i najzahtevnije nam je u bazenu te koreografije koje izvodimo.Najviše mi se svideo taj timski tad u umetničkom plivanju i koreografije kako se to izvodi i zanimljivo to izgleda", kaže reprezentativka u sinhronom plivanju Tara Pudar. 

Reprezentativka Katarina Adamović kaže da su oduvek zajedno trenirale i da ih dosta ljudi već prepoznaje kao tandem.

"Ovo  nije samo obično plivanje nego ima i baleta, gimnastike, malo plesa, tako da je drugačije od svih ostalih sportova a i ne trenira mnogo devojaka ovaj sport", priča Katarina. 

Ako savladaju prepreku manju od 1.000 evra, kažu da će najmanji problem biti da se izbore za prvo mesto među 30 timova na svetskom prvenstvu u Španiji narednog meseca.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво