Zlato za stonoteniserke, šesta medalja za paraolimpijce na EP

Ženska paraolimpijska reprezentacija Srbije u stonom tenisu osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Predsednik Vučić, premijerka Brnabić i ministar Udovičić čestitali paraolimpijcima.

U ekipnom takmičenju, zlato za Srbiju su osvojile Borislava Perić Ranković, Biljana Ubović i Nada Matić.

Srpski paraolimpijci ostvarili su istorijski uspeh u Sloveniji jer su osvojili ukupno šest medalja.

Prethodno je Borislava Perić Ranković osvojila zlato u klasi T-5, a bronze Miroslav Homa i Milan Zelen u klasi T-5, Goran Perlić i Boris Stoiljković u klasi T-2, Nada Matić u klasi T-4 i Mitar Palikuća u klasi T-5.

Čestitka predsednika Vučića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je paraolimpijcima osvajanje još jedne zlatne medalje.

"Čast mi je da Borislavi Perić Ranković, Biljani Ubović i Nadi Matić čestitam osvajanje zlata u ekipnom takmičenju u stonom tenisu u Sloveniji. Čestitke upućujem i svim srpskim paraolimpijcima koji su, sa šest odličja na ovom takmičenju, oborili rekord u broju osvojenih medalja na jednom evropskom prvenstvu", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Čestitka premijerke Brnabić

Premijerka Ana Brnabić čestitala je stonoteniserkama na velikom uspehu i navela da su osvajanjem zlatne medalje pokazale da za njih ne postoje prepreke.

"Našim šampionkama, stonoteniserkama Borislavi Perić Ranković, Nadi Matić i Biljani Ubović, čestitam od srca na osvajanju zlatne medalje na takmičenju u Sloveniji. Sa ukupno šest osvojenih medalja na jednom evropskom paraolimpijskom prvenstvu, što je rekord u tom sportu, još jednom ste pokazali da za vas nema prepreka i granica. Ponosni smo na sve vas i vaše uspehe. Čestitam vama, stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije", navodi se u čestitki.

"Želim vam mnogo uspeha i na narednim takmičenjima. Uvek ćemo vas bodriti", dodaje se u čestitki premijerke Brnabić. 

Udovičić čestitao paraolimpijcima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je paraolimpijcima.

"Naše šampionke Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Biljana Ubović osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Malo ko može da se pohvali ovako sjajnim nizom medalja sa svih velikih takmičenja. Vi ste godinama primer kako se svim srcem bori za našu zemlju, naš ponos i motiv svima da veruju da su granice samo tamo dokle mi želimo da stignemo, a ne gde ih je neko drugi postavio", poručio je Udovičić, koji je uputio čestitke i stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво