Australijski biciklista dobio rusko državljanstvo

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je Australijancu Šejnu Perkinsu dozvolu za dodelu državljanstva, pa će se Perkins od danas takmičiti za Rusiju.

Osvajač bronzane olimpijske medalje iz Londona 2012. godine odlučio je da promeni državljanstvo pošto nije ušao u australijsku reprezentaciju za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru prošlog leta, a želi da učestvuje na Igrama u Tokiju 2020. godine.

Perkins (30) je na društvenim mrežama postavio svoju fotografiju kako sedi na biciklu obučen u boje zastave Rusije.

"Trenutno sam najuzbuđeniji čovek na svetu. Mogu da ostvarim svoje snove", naveo je Perkins, koji je u Londonu osvojio olimpijsku bronzu u sprintu, ali nije bio član biciklističke reprezentacije Australije od 2015. godine.

On je prošlog novembra obavestio australijski savez da namerava da promeni državljanstvo, a Savez je saopštio da ga neće sprečavati da se takmiči za Rusiju.

Perkins je dobar prijatelj sa svetskim biciklističkim šampionom u sprintu Rusom Denisom Dmitrijevim, koji je osvojio bronzu u sprintu u Riju.

U saopštenju iz Kremlja navodi se da je predsednik Vladimir Putin potpisao dozvolu za dodelu državljanstva Šejnu Perkinsu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво