Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu

Bronza za Dragosavljevića

Srpski kajakaš Marko Dragosavljević osvojio je bronzanu medalju u trci na 200 metara na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Plovdivu. Milica Starović šesta u trci na 200 metara.

Dragosavljević je stazu prešao za 33,947 sekundi. Zlatnu medalju osvojio je Britanac Lijam Hit sa 33,380 sekundi, a srebrnu mađarski kajakaš Bence Horvat rezultatom 33,455 sekundi.

Ovo je treća medalja za Srbiju na šampionatu Evrope, nakon što su u subotu Marko Tomićevivh i Milenko Zorić osvojili srebrnu medalju u trci na 1.000 metara, a ranije danas dvojac Dejan Pajić - Ervin Holpert bio drugi u finalnoj trci na 500 metara.

Srpska kajakašica Milica Starović zauzela je šesto mesto u trci na 200 metara. Starović je trku završila za 39,870 sekundi.

To je bilo njeno drugo finale danas, ukupno treće na prvenstvu. Ona je jutros u trci na 500 metara zauzela četvrto mesto, dok je juče sa Nikolinom i Oliverom Moldovan i Kristinom Bedeč bila četvrta u trci na 500 metara u četvorosedu.

Zlatnu medalju u današnjoj trci na 200 metara osvojila je Dora Luc iz Mađarske rezultatom 39,317 sekundi, druga je bila Ema Jorgensen iz Danske sa 39,357, a treće mesto zauzela je Špela Ponomarenko iz Slovenije rezultatom 39,697 sekundi.

Reprezentativka Srbije Nikolina Mijušković zauzela je šesto mesto u kanuu jednokleku na 200 metara.

Mijušković je trku završila za 48,792 sekunde. Ona je aktuelna juniorska šampionka Evrope u kanuu jednokleku na 200 metara.

Zlatnu medalju osvojila je Ruskinja Olesija Romašenko sa 45,804 sekundi, srebrnu medalju Kinče Takač iz Mađarske sa 46,416 sekundi, dok je bronzu osvojila Alena Nazdrova iz Belorusije vremenom 47,080 sekundi.

Reprezentativke Srbile u kajaku, sestre Nikolina i Olivera Moldovan, zauzele su pretposlednje, osmo mesto u trci na 200 metara.

Nikolina i Olivera Moldovan su stazu prešle za 38,092 sekundi. To je bilo njihovo drugo finale danas, pošto su ranije u trci na 500 metara bile šeste.

Prvo mesto u trci na 200 metara osvojile su ukrajinske takmičarke sa 36,527 sekundi, druge su bile kajakašice iz Portugala sa 36,777 sekundi, a treće kroz cilj prošle su Poljakinje sa 37,117 sekundi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво