Plušenko: Ljubav prema klizanju nema cenu

Aktuelni olimpijski šampion u umetničkom klizanju Rus Jevgenij Plušenko izjavio je da novac koji je zaradio kao profesionalni klizač u protekle tri godine ne može da se uporedi sa energijom i ljubavlju dobijenom od publike na amaterskim takmičenjima.

"Sjajan je osećaj vratiti se amaterskom klizanju, osetiti takmičarski nerv i publiku koja srcem navija", tvrdi Plušenko u intervjuu agenciji Rojters.

Ruski sportista je posle zimskih Olimpijskih igara u Torinu 2006. godine odlučio da se posveti profesionalnom klizanju, odnosno egzibicionim takmičenjima, ali se pre dve sedmice vratio u "amaterske vode".

"Sličan osećaj verovatno ima i dete kada mu posle dužeg vremena vratite njegove omiljene igračke", objasnio je Plušenko svoja osećanja nakon pobede na gran pri takmičenju u Moskvi.

Višestruki svetski i evropski prvak naglasio je da mu je sada glavni cilj odbrana titule na Igrama u Vankuveru u februaru iduće godine.

"Planiram da učestvujem i na nacionalnom prvenstvu Rusije, kao i na šampionatu Evrope, kako bih se što bolje spremio za Vankuver", rekao je Plušenko koji je svojim klizačkim umećem doprineo pobedi Dime Bilana - ruskog predstavnika za pesmu Evrovizije u Beogradu 2008. godine.

Plušenko se osvrnuo na godine koje je proveo klizajući kao profesionalac na revijama na ledu širom sveta.

"Živeo sam na visokoj nozi. Putovao sam po svetu, lenčario, ali sve to mi je bilo dosadno", priznao je ruski klizač.

On je istakao da sada radi sve suprotno od onoga što je činio dok je bio profesionalac.

"Sada ustajem u šest ujutro, ne smem da pojedem ni parče pice ili čokolade, da izlazim do kasno i moram naporno da treniram, ali me sve to čini ispunjenim i srećnim", naglasio je Plušenko.

Kako tvrdi, u proteklom periodu nije izgubio ništa od svojih sposobnosti, već je dobio i kvalitet više - klizačku zrelost.

"Svako 'žrtvovanje' na kraju se isplati kada izađete pred prepuno klizalište koje željno iščekuje vaše korake, skokove, odnosno vaš celokupni opus", zaključio je Plušenko.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво