Читај ми!

Sportska budućnost Srbije - Bojana i Jovan, karatisti

Bojana i Jovan su juniorski reprezentativci Srbije i najbolji predstavnici discipline u kojoj su gotovo podjednako uspešni i na međunarodnoj sceni.Zato ih vredi upoznati, kao i kate u kojima se takmiče.

Bojana je višestruka prvakinja Balkana. Na Evropskim prvenstvima je osvojila dve bronzane medalje, jednom u kategoriji kadeta a drugi put kao mlađa seniorka. Najveći uspeh joj je na juniorskom prvenstvu sveta održanom u Španiji  kada je zauzela treće mesto i pobeda na Svetskom kupu u Umagu, u Hrvatskoj prošle godine.

Jovan je osvojio šest balkanskih medalja: tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane.Na svom prvom učešću na šampionatu  Evrope 2013. godine zauzeo je treće mesto, 2015. bio je vicešampion, a na prošlogodišnjem prvenstvu Starog kontinenta osvojio je bronzanu medalju. Poslednjih osam godina državni je prvak u svim starosnim kategorijama.Rođen je u Novom Sadu, ima 19 godina, a na prvi karate trening ušao je sa četiri.

Godinu dana starija Bojana Mladežić  živi u Bačkoj Palanci a karate trenira već jedanaest godina.Često treniraju zajedno u Novom Sadu pod budnim okom selektora Petra Kosanovića.

Autor emisije: Bojana Šumonja

Reditelj: Predrag Sinđelić

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво