Hokej: Beograd savladao Dunareu, Crvena zvezda bolja od Mladosti

Dunarea Galac - HK Beograd 2:6, Crvena zvezda - Mladost Zagreb 8:3

MOL liga: Dunarea Galac - HK Beograd 2:6 (1:0, 1:2, 0:4) 

Samo dan posle poraza od Čikserede (5:3) na početku turneje po Rumuniji, hokejaši Beograda pružili su izuzetnu partiju na gostovanju u Galacu savladavši domaću Dunareu rezultatom 6:2.

Uspeh Beograđana je još veći ako se ima u vidu da je ova utakmica bila od ključnog značaja za rumunsku ekipu u borbi za ulazak u plej-of.

Domaća ekipa došla je u vođstvo u poslednjem minutu prve trećine golom Mikole Koliade, da bi u 5. minutu drugog perioda igre Filip Bušbaher povisio na 2:0 za rumunskog šampiona. I to je bilo sve što je Dunarea uspela da ostvari na ovom meču.

Od 33. minuta utakmice Beograđani počinju da pune mrežu domaće ekipe u čemu je prednjačio sjajni Dominik Crnogorac postigavši čak tri pogotka (33, 45. i 48. minut). U listu strelaca upisali su se i Marko Brkušanin (35. minut), Nikola Kerezović (54. minut) i Pavle Ogrizović (56. minut).

Sledeću utakmicu Beograđani igraju u Brašovu 30. januara, gde ih dočekuje četvrtoplasirana Korona.

Prvenstvo Slovenije: Crvena zvezda - Mladost Zagreb 8:3 (4:1, 2:2, 2:0)

Hokejaši Crvene zvezde zabeležili su dve ubedljive pobede u samo dva dana. Posle jučerašnjeg trijumfa nad Partizanom (12:3) u derbiju nacionalnog šampionata, "crveno-beli" su savladali i zagrebačku Mladost rezultatom 8:3, u susretu odigranom u okviru Državnog prvenstva Slovenije.

Najzaslužniji za trijumf Beograđana bio je ruski internacionalac Aleksandr Zubricki koji se čak pet puta upisao u strelce (uz dve asistencije) i tako zabeležio retko viđen podvig, pošto je isto učinio samo dan ranije u utakmici Prvenstva Srbije protiv Partizana.

Veliku podršku imao je u izvanrednom Mihailu Buhkinu koji mu je asistirao kod prva tri pogotka na meču, a beloruski napadač je osim dobre saradnje sa Zubrickim upisao još po jedan gol i asistenciju Svjatislavu Akimovu, dok je jedan pogodak postigao i Miloš Babić. Sva tri gola za goste iz Zagreba postigao je Robert Cerovečki.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво