Laslo Šuranji i Nemanja Dimitrijević osvojili bronze

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Laslo Šuranji osvojio je bronzanu medalju u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom u klasi SH1 na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Bronzanu medalju osvojio i Nemanja Dimitrijević u bacanju koplja.

Ovo je Šuranjiju drugo odličje u Riju, pošto je već osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara malokalibarskom puškom trostav.

Šuranji je vodio na početku finala, ali je kasnije pao i stigao do trećeg mesta sa 185,2 kruga.

Bronzanu medalju osvojio je i Nemanja Dimitrijević u disciplini bacanje koplja, sa ostvarenim rezultatom od 60,86 metara.

Prvo mesto je pripalo Uzbekistancu Svečnikovu, dok je srebro osvojio Iranac Nikparast.

Čestitka premijera Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim paraolimpijcima na osvojenim medaljama u Riju.

"Danas su osvojene još dve medalje za Srbiju u Riju. Najiskrenije čestitam paraolimpijcima na osvojenim bronzanim medaljama - Nemanji Dimitrijeviću, koji je ostvario najbolji rezultat u karijeri, i Laslu Šuranjiju, kome je ovo drugo odličje na Igrama u Riju", navodi se u čestitki premijera Vučića, saopšteno je iz Vlade. 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestotao je Šuranjiju i Dimitrijeviću na osvajanju bronzanih medalja.

"Bravo Laslo, svaka čast šampione! Srbija je ponosna na tebe! Uspeh vredan svakog divljenja je osvajanje dve medalje i hvala ti na tome! Čestitam i tebi i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom istorijskom uspehu!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

"Svaka čast Nemanja! Ti si pokazao obaranjem i ličnog rekorda kako se svom snagom, srcem i željom bori za boje naše zemlje i za osvajanje medalje za našu Srbiju! Čestitam i tebi i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom ogromnom uspehu!", navodi se u čestitki ministra Udovičića. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво