Uspesi srpskih sportista na RTS Jutjub kanalu

Godina za nama donela je velike uspehe srpskih sportista. Pobede srpskih fudbalera, košarkaša, tenisera, vaterpolista i ostalih srpskih "gladijatora" mogli ste da gledate na programima RTS-a, kao i na našem zvaničnom Jutjub kanalu.

Jedan od najvećih uspeha srpskog reprezentativnog fudbala ostvarili su ovog proleća omladinci Srbije, koji su pod komandnom palicom Veljka Paunovića na Novom Zelandu postali prvaci sveta.

Na daleki put ispraćeni su skromno i bez pompe, ali su svojim zalaganjem i rezultatima, iz utakmice u utakmicu, sve više skretali pažnju javnosti na sebe.

Najgledaniji sportki veideo u 2015. godini na zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a bio je pobedonosni gol Maksimovića u velikom finalu protiv Brazila.

Košarkaši Srbije na Evropsko prvenstvo stigli su kao vicešampioni sveta. Kao nekada, u slavnim danima srpske košarke, pratili smo dešavanja iz Berlina i Pariza, ali i pripremne utakmice Saletovih "orlova".

U jednoj od poslednjih provera pred Evrobasket, Srbija je u Kombank areni ugostila Francusku. Usled tehničkih problema, francuska himna nije intonirana, pa su "trikolori" sami otpevali čuvenu Marseljezu i pobrali simpatije publike, kao i pratilaca našeg Jutjub kanala.

Srpski teniseri imali su zapažene uloge u protekloj godini. Novak je još jednom osvojio vimbldonski trofej, a dobre rezultate pružio je i Viktor Troicki.

Posle odrađene suspenzije, Viktor je briljirao na londonskoj travi i malo je nedostajalo da se plasira u četvrtfinale turnira. Vašek Pospišil ipak je slavio posle velike borbe i pet neizvesnih setova.

Fudbaleri Partizana obeležili su leto i jesen u Evropi, nažalost sa ne tako dobrom završnicom. Crno-beli su takmičenje počeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su kao pretposlednju stepenicu do elite za rivala imali rumunsku Steauu.

Pobeda u Beogradu od 4:2 bila je jedna od boljih fudbalskih predstava srpskih klubova u evropskim takmičenjima u poslednjih desetak godina, pa ne čudi što je i ona našla mesto među najgledanijim klipovima na RTS Jutjub kanalu.

Šta tek reći o srpskim vaterpolistima? Devet zlatnih medalja na poslednjih devet velikih takmičenja dovoljno govori o dominaciji "delfina" svetskim vaterpolom.

Na Svetskom prventvu u Kazanju, Srbija je osvojila zlatnu medalju, savladavši u velikom finalu Hrvatsku, više nego ubedljivo - 11:4.

Naravno, ni ova lista ne može da prođe bez Novaka Đokovića! U gotovo briljantnoj 2015. godini, Novak je osvojio tri greng slem turnira, postavio mnoge rekorde i pomerio granice.

Jedina "mrlja" bio je poraz od Stana Vavrinke u finalu Rolan Garosa. Novak je treći put primio nagradu za poraženog na pariskoj šljaci, a publika je vrlo jasno stavila do znanja šta misli o velikom šampionu.

Naredna godina je olimpijska, što znači mnogo prilika za srpske sportiste da obogate svoje kolekcije trofeja i medalja, ali i da srpskom narodu donesu nove radosti i organizovanih dočeka ispred Starog dvora... 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво