Andrea Stramaćoni preuzeo Panatinaikos

Stramaćoni novi trener Panatinaikosa. Stojanović zvanično u Orlandini. Vijera novi trener Njujork Sitija. Predsednik FS Nemačke podneo ostavku. Sosijedad otpustio trenera Mojesa. Konte: Velika je privilegija nositi dres Italije. Roben: Van Persi nije završio sa reprezentacijom. Salah najmanje mesec dana pauzira zbog povrede. Miču raskinuo ugovor sa Svonsijem. Bivši košarkaš Zvezde Omar Tomas u Meksiku. Policija uhapsila osam huligana posle londonskog derbija. Košarkaši Makabija iz Tel Aviva ostali bez trenera, Gaj Gudes dobio otkaz.

22.25 - Fudbalski klub Sampdorija postigao je dogovor s Vinćencom Montelom o preuzimanju mesta šefa stručnog štaba, prenosi Skaj Italija.

Navodi se da će sa bivšim italijanskim reprezentativcem biti potpisan ugovor do leta 2017. godine, a na klupi kluba iz Đenove on će zamenti Valtera Zengu.

Jedini kamen spoticanja mogao bi da bude Montelin bivši klub Fiorentina, koja ga i dalje plaća prema ugovoru bez obzira na smenu u avgustu, a za raskid bi morala da isplati sumu od četiri miliona evra.

20.55 - Fudbalski klub Juventus spreman je da ponudi Patrisu Evri novi jednogodišnji ugovor, preneli su italijanski mediji.

Evri važeći ugovor ističe na kraju sezone, a uprava Juventusa će pokušati da zadrži francuskog fudbalera u svojim redovima.

Prema navodima medija u Italiji, čelnici kluba i predstavnici Evre trebalo bi da se sastanu početkom decembra kako bi razgovarali o produžetku saranje. Juventus je, navodno, spreman da Evri ponudi jednogodišnji ugovor sa opcijom produžetka na još jednu. Međutim, još nije jasno da li Evra želi da ostane u Italiji, pa u klubu čekaju njegovu odluku, pišu mediji.

Evra je u Juventus došao 2014. godine, a pre toga je, između ostalog, igrao za Mančester junajted, Monako i Nicu.

19.45 - Fudbaler minhenskog Bajerna Arjen Roben rekao je da želi da igra za nacionalnu reprezentaciju Holandije na još jednom velikom takmičenju.

Holanđani nisu izborili plasman na prvenstvo Evrope sledeće godine u Francuskoj, a naredni veliki turnir je šampionat sveta 2018. godine u Rusiji.

Prestao bih da igram da ne verujem u mogućnost učešća na velikom međunarodnom turniru. Ali, verujem. Želim da nastavim da igram za državni tim, iako predstojeći mečevi protiv Nemačke i Velsa nemaju bitno značenje, rekao je Roben.

Roben, koji će u januaru napuniti 32 godine, do sada je za reprezentaciju Holandije odigrao 87 utakmica i postigao 28 golova.

19.10 - Bivši istaknuti francuski reprezentativac Patrik Vijera imenovan je za novog trenera Njujork Sitija, dve nedelje nakon što je američki MLS ligaš otpustio Džejsona Krajsa.

Proslavljeni francuski fudbaler, koji je do sada radio kao trener mladog tima Mančester Sitija, potpisao je trogodišnji ugovor, a ekipu Njujork Sitija preuzeće od Nove godine.

Boje tog kluba, između ostalih, brane nekadašnje evropske zvezde Andrea Pirlo, Frenk Lampard i David Vilja.

18.20 - Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Volfgang Nirsbah podneo je ostavku zbog
navoda da je umešan u kupovinu organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine.

Prepoznao sam da je došao trenutak da se preuzme politička odgovornost, rekao je Nirsbah posle sednice predsedništva Fudbalskog saveza Nemačke.

Dužnost predsednika obavljaće dvojica potpredsednika Rajnhard Raubal i Rajner Koh.

18.00 - Španski prvoligaš Sosijedad otpustio je trenera Dejvida Mojesa, tačno godinu dana nakon što je angažovan da pomogne klubu u nastojanju da se vrati u vrh španskog fudbala. Sa škotskim stručnjakom odlazi i njegov pomoćnik Bili Mekinli. Klub iz Baskije nije naveo ko će voditi ekipu u nastupajućim utakmicama.

Popularni klub iz San Sebastijana saopštio je da raskida ugovor sa Mojesom zbog loših rezultata, dva dana posle prvenstvenog poraza od Las Palmasa (2:0).

Sosijedad je ove sezone osvojio samo devet bodova iz 11 utakmica i zauzima 16. mesto na tabeli Primere, odmah iznad zone ispadanja.

17.30 - Španski fudbaler Miču je sporazumno raskinuo sa Svonsijem, objavljeno je na zvaničnom sajtu velškog kluba. Miču je napustio Svonsi sedam meseci ranije, pošto mu je ugovor isticao na kraju sezone. On je od 2012. godine za "labudove" odigrao 67 utakmica i postigao 28 golova, ali su ga brojne povrede omele da iskaže sav potencijal.

Španski napadač pomogao je klubu da zabeležili najveći uspeh u istoriji, osvajanjem Liga kupa pre dve godine. Dobre partije nisu promakle selektoru Španije Visenteu Del Boskeu, koji mu je pružio priliku da debituje protiv Belorusije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Tokom karijere igrao je za Napoli, Rajo Valjekano, Seltu iz Viga i Ovijedo.

16.40 - Britanska policija uhapsila je osam navijača zbog incidenata na utakmici između Arsenala i Totenhema, prenosi Skaj sport.

Kako se navodi, izrednici su uhapšeni jer su ubacivali tvrde predmete u teren, posedovali narkotike i lomili sanitarije u toaletu na stadionu.

Fudbaler Arsenala Mesut Ozil pogođen je predmetom sa tribine gde su se nalazili navijači Totenhema, ali je prošao bez povrede.

Arsenal je objavio da postoji mogućnost da bude još uhapšenih i da u saradnji sa policijom preko kamera pokušava da identifikuje nove krivce.

16.00 - Fudbaler Bajerna Arjen Roben rekao je da napadač Fenerbahčea Robin van Persi nije završio reprezentativnu karijeru, iako ga selektor Holandije Dani Blind nije pozvao za utakmice protiv Velsa i Nemačke.

Blind je odlučio da ne pozove Van Persija, koji otkako je napustio Mančester Junajted nikako ne može da uđe u prepoznatljivu formi.

Da li bih voleo da se Robin vrati? Uopšte ne moramo da diskutujemo o tome. On je fantastičan napadač. Odigrao je 101 utakmicu za Holandiju, postigao 50 golova i naš je najbolji golgeter svih vremena. Kada je zdrav i spreman doprinosi ekipi, rekao je Roben.

On je dodao da je poslao poruku podrške Van Persiju, koji je kao kapiten predvodio Holanđane do bronze na Svetskom prventsvu u Brazilu prošle godine.

15.00 - Doskorašnji mladi košarkaš Crvene zvezde Vojislav Stojanović zvanično je postao član Orlandine, objavio je italijanski klub. Orlandina je saopštila da je postigla dogovor sa Crvenom zvezdom oko obeštećenja, posle čega je Stojanović potpisao trogodišnji ugovor.

Krilni košarkaš već određeni period trenira sa klubom sa Sicilije, a već je zadužio dres sa brojem jedan.

Crvena zvezda ranije je optužila menadžera Zorana Savića i Zorana Radovića da u transferu radili protiv kluba, pošto su omogućili Stojanoviću da pređe u Italiju za samo 29.000 evra.

Stojanović je sa juniorskim timom crveno-belih 2014. godine osvojio Evroligu u Milanu, na kojem je bio MVP, a u sezoni 2013/2014 odigrao je nekoliko mečeva za prvi tim, pre nego što je kratko bio u FMP Železniku.

14.00 - Bivši košarkaš Crvene zvezde Omar Tomas karijeru će nastaviti u meksičkom Verakruzu. Tomas je dres Zvezde nosio 2012. godine kada je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) i najboljeg strelca finalne serije plej-ofa. Prošle sezone 33-godišnje nisko krilo igralo je za Ferentino u drugoj italijanskoj ligi.

Tokom karijere nastupao je za italijanske klubove Avelino, Brindizi, Napoli, Rimini, Dinamo Sasari, francuski Po Ortez i Krasnaja Krila iz Samare.

13.00 - Međunarodna biciklistička unija (UCI) saopštila je da će kazahstanska ekipa Astana, čiji su brojni vozači uhvaćeni u dopingu i sledeće sezone ostati u najkvalitetnijem svetskom takmičenju.

UCI je navela u saopštenju da je Astana ispunila "godišnji kriterujum za registraciju" i potvrdila licencu za učešće na Svetskom turu 2016. godine.

Astana je pod istragom pošto su petorica njenih biciklista iz prvog i razvojnog tima uhvaćeni da su od avgusta prošle godine koristili doping krvi EPO i steroide.

UCI je u februaru tražila od svoje komisije da ukine licencu kazahstanskoj ekipi, posle revizije slučaja koju je sproveo Institut Sportskih nauka Univerziteta u Lozani.

Međutim, nezavisna komisija za licence odlučila je da bi Astana trebalo da zadrži svoj status, ali će ekipa tokom cele sezone biti na posmatranju.

12.15 - Selektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte rekao je da je dres Azura svetinja i poručio svima koji to ne shvataju da neće igrati za nacionalni tim.

Velika je privilegija, sastisfakcija i radosti nositi dres Azura, to sam osetio kao igrač i sada kao selektor. Nema potrebe da objašnjavam, oni koji to ne razumeju, su nepodesni i neprikladni. Ipak, mogu da računam na momke koji poseduju taj duh i to je veoma važno, rekao je Konte na promociji novog dresa itijanske reprezentacije u Firenci.

Konte je u nedelju saopstio spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Belgije i Rumunije, među kojima nema Lorenca Insinjea iz Napolija.

Veruje se da je njegov izostanak u nacionalnom timu disciplinski potez Kontea prema kontroverznom 24-godišnjem napadaču, koji je prošlog meseca zbog povrede otkazao nastup za Italiju protiv Azerbejdžana i Norveške, pa se ekspresno oporavio za utakmicu Napolija protiv Fiorentine, prenosi Gazeta delo Sport.

Italija se 13. novembra sastaje u Briselu sa Belgijom, dok četiri dana kasnije u Bolonji dočekuje Rumuniju.

12.00 - Italijanski fudbalski stručnjak Andrea Stramaćoni novi je trener Panatinaikosa, preneo je Skaj sports.

Nekadašnji trener Intera i Udinezea potpisao je ugovor do 2017. godine i naslediće kormilo atinskog kluba od Janisa Anastasijua, koji je prošle nedelje sporazumno raskinuo ugovor.

Ne želim da dajem velika obećanja, a jedino što mogu da obećam jeste da ću dati svoj maksimum, rekao je 39-godišnji Stramaćoni.

On će na klupi Panatinaikosa debitovati 21. novembra u velikom gradskom derbiju protiv Olimpijakosa, koji je od početka sezone zabaležio svih deset pobeda u prvenstvu i vodi na tabeli sa osam bodoa prednosti.

11.30 - Fudbaler Rome Mohamed Salah pauziraće između četiri i šest nedelja zbog povrede na gradskom derbiju protiv Lacija (2:0), objavio je danas rimski klub.
Salah je posle jednog starta Senada Lulića doživeo oštećenje ligamenata zgloba.

Današnji lekarski nalazi potvrdili su da će Egipćanin sigurno propustiti utakmice protiv Bolonje, Atalante i Torina u Seriji A, kao u Ligi šampiona duele sa Barselonom i BATE Borisovim.

Salah je u dosadašnjem delu sezone bio jedan od najboljih igrača Rome, a na 11 utakmica postigao je šest golova.

Roma je nedavno objavila da je posle samo nekoliko meseci pozajmice, otkupila Salahov ugovor od Čelsija.

11.00 - Trener košarkaša Makabija iz Tel Aviva Gaj Gudes dobio je otkaz posle slabih rezultata ove sezone, potvrdio je izraelski klub.

Gudes je otpušten samo dan posle poraza na domaćem terenu od Makabi Ašdoda (88:83) u domaćem šampionatu.

Ekipu će privremeno voditi pomoćnici Avi Even i Rafi Bogatin, dok klub ne nađe dugoročno rešenje.

Gudes je u junu prošle godine posle osvajanja Evrolige nasledio Dejvida Blata, kojem je četiti godine pomagao u stručnom štabu.

Makabi se posle četiri kola Evrolige nalazi na petom mestu D grupe sa skorom 1-3. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво