Dinamo i Olimpijakos bez gostujućih navijača

U Zagrebu meč Dinama i Olimpijakosa bez gostujućih navijača, straha od Delija. Porodica: Stanje Lamara Odoma se poboljšalo. Laveci u Barseloni na tri godine. Kžiževski napušta klupu SAD posle Rija. Fudbaleru UAE tri meseca zatvora zbog uvrede selektora. Predstavljen najbrži automobil na svetu, brži i od metka. Lajović u žrebu Kupa Kremlja. Krunić završila takmičenje u prvom kolu . Ramon Vega razmišlja o kandidaturi za predsednika FIFA. Anćeloti: Ne bih preuzeo Inter jer previše poštujem Milan.

11.05 - Fudbaleri Stouka savladali su na gostujućem terenu ekipu Svonsija sa 1:0 i trećom pobedom odmakli od opasne zone u Premijer ligi.

Poslednju utakmicu 9. kola rešio je španski napadač srpskog porekla Bojan Krkić golom iz penala nakon što je početkom susreta upravo nad njim napravljen prekršaj u šesnaestercu.

Velšani su pretrpeli treći poraz i sada imaju samo četiri boda više od Njukasla, najbližeg kluba iz zone ispadanja.

22.55 -Fudbalski savez Engleske (FA) odbio je žalbu menadžera Čelsija Žozea Murinja, prenosi Bi-Bi-Si.

Murinjo je kažnjen sa 50.000 fundi i suspendovan jednu utakmicu zbog komentarisanja suđenja posle poraza na Stamford Bridžu od Sautemptona u 8. kolu Premijer lige (3:1).

Portugalac je na konferenciji za medije nakon utakmice rekao "da se sudija plašio da donosi odluke u korist njegovog tima".

Murinjo je u žalbi FA kao opravdanje naveo da engleski nije njegov maternji jezik i da su njegove reči pogrešno protumačene.

22.45 - Fudbaleri Sportinga i Granade igrali su u Hihonu nerešeno 3:3, u poslednjoj utakmici 8. kola španske Primere.

Andalužani su bili na korak od izuzetno značajne pobede u Asturiji, jer su posle odlične igre imali na 25 minuta pre kraja vođstvo od 3:1.

Međutim, u završnici su neoprezno ostali bez dva igrača, najpre Lopeza, a potom i Dorije zbog parnih kartona, što je domaćin umeo da iskoristi i dođe do remija.

Posle olako prokockane pobede Granada je ostala na začelju Primere sa samo pet bodova, dok je Sporting u sredini tabele.

20.40 - Škotlanđanin Stiv Evans od danas je novi trener engleskog fudbalskog kluba Lids.

On će na klupi Lidsa zameniti Uvea Roslera, koji je dobio otkaz zbog loših rezultata te ekipe u Čempionšipu.

Evans, koji je do prošlog meseca bio trener Roterdama, potpisao je ugovor do kraja sezone, saopštio je Lids.

19.45 - Predsednik Svetske atletske federacije (IAAF) Sebastijan Kou rekao je da će svaka nacionalna federacija u naredne četiri godine dobiti po 25.000 dolara od te organizacije.

IAAF će, naime, obezbediti 22 miliona dolara za finansiranje nacionalnih atletskih federacija. Ta sredstva su polovina prihoda koja IAAF dobija od Međunarodnog olimpijskog komiteta na svake četiri godine.

Plan finansiranja nacionalnih saveza bio je jedan od glavnih obećanja Sebastijana Koua u kampanji pred izbore za predsednika IAAF. Kou je naveo da će taj novac pomoći nacionalnim savezima da razviju atletiku u svojim zemljama.

19.30 - Fudbaler Real Madrida Geret Bejl zbog povrede mišića leve noge neće moći da igra na utakmici Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.

Kako prenosi sportski dnevnik AS, Velšanin je bio podvrgnut lekarskim pregledima i utvrđena je ista povreda zbog koje je pauzirao dve nedelje u septembru.

Bejl je u prvenstvenoj pobedi Reala u subotu protiv Levantea (3:0) odigrao samo prvo poluvreme i zamenjen je nakon što se požalio na bolove.

Odsustvo vrhunskog igrača predstavljaće veliki udarac za španski "kraljevski klub" pogotovo što se od povreda i dalje oporavljaju Karim Benzema, Džejms Rodrigez, Pepe i Danijel Karvahal.

18.50 - Porodica Lamara Odoma saopštila je da se stanje bivšeg NBA košarkaša poboljšava, nakon što je prošle nedelje pronađen bez svesti u jednoj javnoj kući u Nevadi.

Odom je pronađen 13. oktobra rano ujutru na podu javne kuće u nesvesnom stanju. On je pao u komu jer je koristio alkohol, kokain i seksualne stimulante.

Porodica je navela u saopštenju da se stanje bivšeg košarkaša Los Anđeles Lejkersa i Los Anđeles Klipersa poboljšalo i da je podvrgnut testovima, ali nije navela kada bi mogao biti otpušten iz bolnice.

17.50 - Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u osminu finala Kupa Kremlja u Moskvi, pošto je izgubila od 37. teniserke sveta Ukrajinke Lesije Curenko sa 0:2 u setovima (3:6, 1:6). Meč je trajao manje od sat vremena, 94. teniserka sveta Krunić je šest puta izgubila svoj servis, a napravila je dva brejka.

Curenko će u osmini finala igrati protiv pobednice duela 26. teniserke sveta Slovakinje Ane Karoline Šmidlove i teniserke iz kvalifikacija.

17.10 - Napadač Pari Sen Žermena Argentinac Ezekjel Laveci igraće za Barselonu naredne tri sezone, preneli su španski mediji. Laveci, kome ugovor u francuskom klubu ističe 30. juna, navodno će imatu godišnju zaradu od četiri miliona evra.

Kako tvrdi španski "Sport", Lavecijev agent je pre nekoliko dana bio u Barseloni i dogovorio njegov angazman za katalonski klub.

16.40 - Fudbaler Atletik Bilbaa Iker Munijain vraća se na teren posle šest meseci pauze zbog povrede ligameneta levog kolena.

"Munijain je dobio dozvolu da igra jer se oporavio i njegovo fizičko stanje je takvo da mu dozvoljava da se vrati aktivnostima tima", saoopštio je baskijski klub.

Atletik Bilbao, koji zauzima 14 mesto u Primeri sa svega dve pobede iz prvih osam utakmica, igra u četvrtak u Beogradu protiv Partizana u trećem kolu Lige Evrope.

16.00 - Selektor košarkaške reprezentacije SAD Majk Kžiževski rekao je da će mu Olimpijske igre u Riju naredne godine biti poslednje takmičenje na klupi nacionalne selekcije.

"Definitivno sam odlučio, vreme je da krenem dalje. Nadam se da ćemo u Riju biti uspešni, posle čega ću napraviti druge korake u američkoj košarci", rekao je Kžiževski za ESPN. On je i 2012. godine izjavio da će posle Olimpijskih Igara u Londonu napustiti funkciju, ali se kasnije predomislio.

Kžiževski je 2004. godine preuzeo klupu SAD i od tada je zabeležio neverovatne 74 pobede i samo jedan poraz, od Grčke u polufinalu Svetskog prvenstva u Japanu. Ovaj 68-godišnji stručnjak je sa američkom reprezentacijom osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama (Peking, London), dva zlata i bronzu na prvenstvima sveta (Turska, SSpanija, Japan), kao i titulu kontinentalnog prvaka (Las Vegas).

14.30 - Dušan Lajović se plasirao u glavni žreb Kupa Kremlja, pošto je u trećem kolu kvalifikacija pobedio Nemca Tobijasa Kamkea sa 7:5, 6:3. Potencijalni rival Lajoviću u prvoj rundi su Pablo Kuevas, Robin Hase, Mihael Juznji, Marsel Ilhan.

Od srpskih predstavnika učestvovaće i Viktor Troicki, koji je slobodan u prvom kolu. Turnir u Moskvi igra se za ukupan nagradni fond od 771.525 dolara.

13. 20 - Dinamo i Olimpijakos, uz pristanak Evropske fudbalske unije (UEFA), dogovorili su se da se utakmica Lige šampiona u Zagrebu odigra bez gostujućih navijača zbog straha od dolaska navijača Crvene zvezde, izveštava Jutarnji list.

Kako se navodi, organizatori strahuju da bi moglo da dođe do sukoba i nereda s obzirom da pristalice Olimpijakosa i Zvezde imaju dobre odnose, nešto slično kao navijači Dinama i grčkog Panatinaikosa.

Jutarnji piše da su Srbi najavili dolazak u Zagreb kao "ispomoć braći", što je bio glavni razlog da se dva kluba dogovore da gostujućih navijača ne bude ni u Pireju.
Upravo se na stadionu Jorgos Karaiskakis dogodio incident 2011. godine kada su grčki i hrvatski navijači sukobili u utakmici dve selekcije. Tada su Grci goste na tribini gađali Molotovljevim koktelima i bakljama, zbog čega je duel na kratko bio prekinut.Meč 3. kola Lige šampiona između Dinama i Olimpijakosa igra se sutra od 20.45 sati na Maksimiru.

13.00 - Fudbaler Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), igrač Al Dafre Abdulah Kasem osuđen je na tri meseca zatvora jer je uvredio selektora reprezentacije Mahdija Alija. Kako prenosi agencija Rojters, Kasem je kritikovao Alija i pritom nepristojno gestikulirao, nezadovoljan jer nije bio uvršten u nacionalni tim.

Ceo događaj snimio je još jedan fudbaler Al Dafre čije ime nije objavljeno, a koji je takođe osuđen na tromesečni zatvor.

11.10 - Nekadašnji reprezentativac Švajcarske Ramon Vega rekao je da razmatra da se kandiduje za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA). Izvršni odbor FIFA sastaće se sutra i trebalo bi da odluči da li će da odloži planirane februarske izbore.

Dolazim bez prtljaga i imamo značajno iskustvo, kako u fudbalu, tako i u finansijama, preneli su svetski mediji Vegine reči.

FIFA je potresena velikim skandalom, a prvi čovek te organizacije Sep Blater suspendovan je na 90 dana zbog optužbi za korupciju. Vega se penzionisao iz fudbala 2004. godine i od tada je radio u finansijama. On je tokom karijere igrao za Grashopers, Kaljari, Totenhem, Seltik, Votford i Kretel, dok je za reprezentaciju Švajcarske nastupio 23 puta.

11.05 - Italijanski fudbalski trener Karlo Anćeloti izjavio je da nikada u karijeri ne bi preuzeo Inter, najvećeg rivala Milana za koji je igrao i predvodio sa klupe.

Ne bih nikada bio trener Intera. Mnogo godina sam proveo u Milanu i to je pitanje poštovanja prema mojoj istoriji, ali i klupskoj. Postoji nekoliko timova koje bih izbegao jer ne mogu da radim protiv svoje prošlosti, rekao je Anćeloti za sajt Gol.

Anćeloti je kao trener proveo osam godina na San Siru i osvojio jednu titulu Serije A, dve Lige šampiona, Kup Italije, Superkup Italije, dva UEFA Superkupa i Svetsko klupsko prvenstvo. Pre "rosonera" trofejni trener vodio je još jednog Milanovog velikog protivnika - Juventus, kada je za dve sezone došao do pehara Intertoto kupa.

11.00 - Engleski fudbalski drugoligaš Lids otpustio je trenera Uvea Reslera, izveštavaju britanski mediji a prenosi Beta. Resler je Lids preuzeo u maju, kada je potpisao dvogodišnji ugovor, koji je raskinut.

Lids je izgubio poslednje tri utakmice u ligi i trenutno je 18. na tabeli Čempionšipa. Resler je peti trener koga je Lids otpustio, od kada je Masimo Selino postao vlasnik kluba 2014. godine.

09.50 - Najbrži automobil na svetu "BloodHoundSSC", konstruisan u Velikoj Britaniji koji razvija brzinu od 1.000 milja (1.609 kiliometara na čas) predstavljen je na Sajmu autodelova u Ljubljani, u organizaciji GMT grupacije.

Ovaj supersonični automobil od 135.000 konjskih snaga koji troši 1.500 litara goriva u sekundu i dostiže brzinu od 1.000 milja za 55 sekundi, konstruisali su inženjeri koji rade svemirske letelice, a dizajnirali stručnjaci iz Formule 1.

"BloodHoundSSC" naredne, 2016. godine biće testiran u pustinji Južnoafričke Republike i Namibije, na rašćišćenoj stazi Haskin Pan, dugoj 19 kilometara, nedaleko od istoimenog isušenog jezera.

Automobilom, koji je dug 13,5 metara i ima glavni i pomoćni motor, kako bi se dostigla brzina od 1.00 milja (1.609 km/h) upravljaće pilot RAF-a Endi Grin.

Grin će pokušati da sruši sopstveni rekord od 1.287 km/h iz 1997. godine, a ukoliko dostigne brzinu od 1.609 km/h, zvanično će postati brži od metka ispaljenog iz Magnuma 357.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво