Van Gal: Memfise, prilagodi se, ili...

Luj van Gal upozorio Memfisa Depaja da može proći kao Anhel Di Marija i Radamel Falkao. Ako pobedimo Siti možemo da razmišljamo o tituli. David Vilja razmišlja o povratku u Evropu. Etihad demantovao da će sponzorisati Inter. Volkot: Recept za Bajern je igra kao protiv Junajteda. Dafne Shipers i Greg Raderford najbolji evropske atletičari. Radvanjska osvojila titulu u Tjanđinu.

20.30 - Trener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović bio je prezadovoljan osvajanjem boda u Novom Pazaru, ocenivši da njegov tim igra sve bolje.

Čukarički je u meču 14. kola Superlige Srbije odigrao na "vrućem" terenu sa domaćinom bez golova (0:0) preuzeo četvrto mesto na tabeli.

Malo je reći da sam zadovoljan. Naravno da mi je žao što nismo pobedili, imali smo dosta šansi da postignemo gol, ali sam pre svega prezadovoljan kako su igrači ušli u utakmicu. Bio je to fantastičan meč, obe ekipe su htele maksimalan rezultat. Na kraju smo imali i sreće, mogli su da nas kazne iz kontre u finišu susreta, rekao je Popović za klupski sajt.

On je podsetio da je Čukarički pre samo tri dana odigrao tešku utakmicu protiv Jagodine i da je bilo pitanje koliko će se ekipa oporaviti fizički i psihički.

Primećujem boljitak u igri i očekujem da će u narednom periodu to biti još kvalitetnije, na čemu ćemo svakako raditi narednih dana. Čestitao bih i ekipi Novog Pazara na fer i korektnoj utakmici, kazao je Popović.

19.50 - Fudbaleri Štutgarta pobedili su večeras na svom terenu Ingolštat sa 1:0, u utakmci devetog kola Bundeslige i pobegli sa dna tabele.

Jedini gol na utakmici postigao je Danijel Didavi u 59. minutu.

Štutgart je tako ostvario drugu prvenstvenu pobedu i sa poslednjeg mesta na tabeli popeo se na 15. sa sedam bodova.

Novajlija u ligi Ingloštat prekinuo je niz od dve utakmice bez poraza i zauzima osmo mesto na tabeli sa 14 bodova.

Ranije danas Hanover je na gostujućem terenu pobedio Keln sa 1:0.

19.00 - Odbojkaši Italije osvojili su bronzanu medalju na prvenstvu Evrope pošto su danas u utakmici za treće mesto pobedili u Sofiji domaću selekciju Bugarske sa 3:1 u setovima (25:20, 25:14, 23:25, 25:20).

U borbi za titulu od 19.45 sati sastaju se odbojkaši Francuske i Slovenije.

18.40 - Fudbaleri Hanovera pobedili su danas na gostujućem terenu Keln sa 1:0, u utakmici devetog kola Bundeslige i ostvarili drugu uzastopnu pobedu u prvenstvu.

Jedini gol na utakmici postigao je Leon Andreasen u 38. minutu.

Hanover ima dve pobede, obe u poslednja dva kola i zauzima 14. mesto na tabeli sa osam bodova.

Keln je pretrpeo treći poraz u ligi i šesti je na tabeli sa 14 bodova. Od 57. minuta za ekipu Kelna igrao je srpski fudbaler Miloš Jojić.

18.00 - Trener fudbalera Mančester junjateda Luj van Gal rekao je danas da njegova ekipa može da se umeša u borbu za titulu u Premijer ligi ako sledećeg vikenda savlada gradskog rivala, Mančester siti.

Junajted je pre reprezentativne pauze izgubio od Arsenala, ali se brzo povratio, pa je u gostima pobedio Everton sa 3:0. Ekipa Luja van Gala je sada, posle devet odigranih kola, treća na tabeli sa 19 bodova, koliko ima i drugoplasirani Arsenal, a dva manje od Sitija koji je na prvom mestu.

"Veoma sam zadovoljan reakcijom igrača i veoma sam ponosan na njihov učinak protiv Evertona. Bio je to odličan nastup i možda uvod u veliki broj pobeda... Ako sledećeg vikenda pobedimo Siti onda ćemo moći da kažemo: 'Dobro, sada možemo da razmišljamo o tituli'", rekao je Van Gal za britanske medije.

Utakmica između Junajteda i Sitija igra se u nedelju, 25. oktobra.

17.00 - Aviokompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dematovala je danas da pregovara sa fudbalskim klubom Inter o sponzorstvu. Više italijanskih medija, među kojima su i Gazeta delo Sport i Korijere dela Sera, objavili su informaciju da će Etihad i Inter potpisati sponzorski ugovor vredan 125 miliona evra.

Etihad ervejz je, međutim, odmah demantovao te navode, ističući da nije u pregovorima sa Interom i da su informacije u medijima bez bilo kakvog osnova.

Etihad je već sponzor fudbalskih klubova Mančester siti i Njujork.

14.30 -Fudbaler Arsenala Teo Volkot rekao je da njegov tim može da savlada Bajern iz Minhena u trećem kolu Lige šampiona, ukoliko engleski tim ponovi partiju protiv Mančester Junajteda. Arsenal se nalazi u odličnoj formi i zauzima drugo mesto u Premijer ligi posle pobeda nad Junajtedom i Votfordom identičnim rezultatom - 3:0.

Igrati protiv Bajerna i njihovih kvaliteta svakako će biti težak izazov za nas, ali igramo kući i moramo da ponovimo igru kao protiv Mančester Junajteda. Znamo da možemo da pobedimo svakoga i bićemo potpuno spremni za meč. Sposobni smo da napravimo dobar rezultat protiv Bajerna, rekao je Volkot.

13.30 - Dafne Shipers i Greg Raderford proglašeni su za najbolje evropske atletičare ove godine, dok su Konrad Bukovjecki i Noemi Zbaren proglašeni za Zvezde u usponu. Ceremonija dodele nagrada održana je u Lozani u subotu uveče u sklopu Evropske atletske konvencije.

Shipersova je holandska sprinterka, aktuelna svetska šampionka na 200 metara, kao i evropska prvakinja na 100 i 200 metara. Greg Raderford je skakač u dalj iz Velike Britanije. On je takođe aktuelni svetski i evropski rekorder u svojoj disciplini, i osvajač zlata sa Olimpijskih igara. Na Svetskom prvenstvu u Pekingu osvojio je zlato sa najboljim rezultatom od 8,41 metar.

Konrad Bukovjecki, poljski bacač kugle, dobio je nagradu za Zvezdu u usponu u muškoj konkurenciji, kao juniorski šampion u svojoj disciplini i svetski juniorski rekorder sa najboljim rezultatom svih vremena 20.78m (kugla 7.26kg). Za Zvezdu u usponu u ženskoj konkurenciji nagradu je dobila švajcarska atletičarka Noemi Zbaren. Ona je trijumfovala u trci na 100 metara s preponama, sa rezultatom 12,71 na Evropskom prvenstvu u Talinu za mlađe seniore.

 

12.10 - Britanac Greg Raterford i Dafne Šipers iz Holandije proglašeni su za najbolje atletičare Evrope u 2015. godini, odlučeno je na dodeli nagrada Evropske atletske konvencije u Lozani.

Šipers je aktuelna svetska šampionka na 200 metara, ali i najbolja u Evropi na 100 i 200 metara, dok je Rateford svetski i evropski rekorder u skoku u dalj.

Za zvezde u usponu proglašeni su poljski bacač kugle Konrad Bukoviecki i švajcarska atletičarka Noemi Zbaren.

Sva četiri pobednika dobila su Zlatan trofej, a za njih su glasali članovi Evropske atletske federacije, mediji i preko 80.000 navijača.

11.30 - Poljska teniserka Agnješka Radvanjska osvojila je 16. titulu u karijeri pošto je u finalu VTA turnira u Tjanđinu (Kina), savladala Crnogorku Danku Kovinić sa 6:1, 6:2.

Od 500.000 dolara, koliko je iznosio nagradni fond na turniru, Radvanjska je inkasirala 111.389, dok je crnogorska teniserka zaradila 55.435 dolara.

11.00 - Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal upozorio je Memfisa Depaja da ne sledi primere Anhela Di Marije i Radamela Falkaa, već da bude u službi tima.

Depaj je presedeo ceo meč na klupi u jučerašnjoj pobedu protiv Evertona (3:0) u Premijer ligi, što su mnogi okarakterisali da nije zadovoljio stroge van Galove kriterijume.

Gigs je pričao sa Memfisom i dao mu je savet da su uvek igrači odgovorni za svoje igre. Igrač mora da poštuje filozofiju ekipe i da se prilagodi njoj. Nekima to nije uspelo i videli ste šta se dogodilo sa Di Marijom i Falkaom. Moramo da budemo strpljivi, ali naravno da verujem u kvalitete Depaja, rekao je van Gal.

Di Marija i Falkao su malo nakon odlaska iz Junajteda kritikovali metode rada holandskog stručnjaka, označivši ga kao razlog odlaska.

Memfis je nakon letošnjeg dolaska iz PSV-a postigao samo jedan gol u engelskom šampionatu na osam utakmica.

10.30 - Fudbaler Njujork Sitija David Vilja rekao je da postoji velika verovatnoća da se u januaru vrati u Evropu i pređe na pozajmicu u neki od mnogobrojnih zainteresovanih timova.

Vilja je ove sezone postigao 17 golova za Njujork, ali to nije bilo dovoljno da se ekipa plasira u plej-of MLS lige.

Dobio sam mnogo poziva u ovom trenutku. Za sada nemam ozbiljan kontakt sa nekim klubom, ali postoje opcije. Još uvek analiziram sve mogućnosti, rekao je Vilja, a prenosi Fudbal Italija.

Španskog veterana (34) u svojim redovima žele Fiorentina, Mančester Siti, ali i bivši klub Barselona.

Vilja je za katalonski klub igrao tri sezone, postigao je 48 golova na 119 utakmica.
Za reprezentaciju Španije postigao je rekordnih 59 golova na 97 mečeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво