Читај ми!

Jednostavno, poseban: Morinjo "čestitao" sudijama

Žozea Morinja, svakako, čeka nova kazna nakon što je "čestitao" sudijama nakon poraza Čelsija od Sanderlenda. PSŽ osvojio Liga kup. Kolumbijci mogu da odahnu - Radamel Falkao gotovo sigurno putuje u Brazil. Saša Đorđević ne želi strance u reprezentaciji. Zimonjić i Nestor izgubili u polufinalu Monte Karla od braće Brajan sa 2:0. Klop zaljubljen u Borusiju. Nejmar: Vraćam se za meč protiv Atletika. Meštani sela Žiča traže da se njihova ulica i zvanično zove imenom Novaka Đokovića.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

23.00 - Golovima Ednisona Kavanija u 3. i 32. minutu, Pari Sen Žermen je osvojio francuski Liga Kup. PSŽ - LION 2:1. Pred 70,000 gledalaca na "Stadionu Francuska" u Parizu, PSŽ je na suvi kvalitet došao do pobede vredne trofeja. Jedini gol za Lion, u čijim redovima je fantastičnih 90 minuta odigrao naš Milan Biševac, bio je Lakazet u 56. minutu. 

20.50 - Poraz Čelsija od Sanderlenda je udaljio "plavce" od šampionskog pehara. A prvi poraz u Premijer ligi na Stamford bridžu teško je pao Žozeu Morinju, koji je, u svom stilu, opleo po sudijama. "Imam četiri stvari da kažem. Prvo - čestitam mojim igračima. Dali su sve od sebe, ali nisu mogli do pobede. Drugo - čestitam fudbalerima Sanderlenda na pobedi. Nema veze kako i zašto su do bodova došli. Treće - čestitke sudiji Majku Dinu na zaista neverovatnom izdanju. Na kraju, želeo bih da uputim čestitke i Majku Rajliju (šefu sudijske organizacije). Čestitam mu zbog toga kako je uspešno organizovao stvari sa sudijama i kako svi dobro obavljaju posao shodno svojim ciljevima. Čestitam svima njima i nemam ništa više da kažem", završio je konferenciju za novinare Žoze Murinjo.

20.10 - Oporavak Radamela Falkaa, najboljeg fudbalera Kolumbije, ujedno i najpopularnijeg čoveka u toj zemlji, idi bolje nego što je očekivano, pa će fantastični napadač gotovo sigurno zaigrati na Mundijalu u Brazilu. "Mislim da će Radamel otputovati u Brazil. Čak i ako ne bude u najboljoj formi, moći će da igra i da pomogne saigračima", rekao je Hoze Karlos Noronja, doktor koji je operisao popularnog "tigra". Falkao je pokidao prednje ukrštene ligamente na meču Kupa Francuske krajem januara. Kolumbija se nalazi u grupi C zajedno sa Grčkom (14. jun), Obalom Slonovače (19. jun) i Japanom (24. jun).

19.45 - Košarkaška utakmica četvrtog kola Superlige Srbije između Metalca i Partizana u Dvorani sportova u Valjevu prekinuta je samo 17 sekundi po početku, zbog klizavog parketa. Delegat utakmice Milan Krneta i glavni sudija meča Milija Vojinović doneli su odluku da prekinu susret u Valjevu zbog klizavog parketa, jer su se već u prvom napadu po parketu "isklizali" Bogdan Bogdanović i Davis Bertans. Domaćin susreta je u prodaju pustio samo 1.000 karata, a prvi put u istoriji dvorane u Valjevu, koja je sagrađena 1983. godine došlo je do prekida nekog meča zbog loših uslova za igru.  Obe ekipe se trenutno nalaze u svlačionicama, a još uvek nije poznato da li će meč biti nastavljen u ovim uslovima ili će biti odložen za sutra.

19.00 - Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u finale u konkurenciji dublova na masters turniru u Monte Karlu pošto su u polufinalu izgubili od Amerikanaca Majka i Boba Brajana sa 2:0 u setovima - 7:6 (7:5), 6:3. Braća Brajan se u borbi za titulu sutra sastaju sa Hrvatom Ivanom Dodigom i Brazilcem Marselom Melom, koji su u prvom polufinalnom meču pobedili rusko-beloruski par Mihail Južnji/Maks Mirnji sa 2:1 (6:3, 1:6, 10:6). Turnir u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.

18.00 - Predsedink Napolija Aurelio De Laurentis tvrdi da slovački fudbaler Marek Hamšik nije na prodaju. "Samo novinari stavljaju Hamšika na transfer listu. On mora da dođe i izrazi želju da ode iz kluba, ali to nije uradio. Postao je pravi Napolitanac, i što se mene tiče on nije na prodaju", rekao je De Laurentis za radio "Kis Kis", prenose britanski mediji. Već nekoliko meseci brojni mediji su spekulisali o odlasku Hamšika u Čelsi ili Mančester junajted, pošto su ta dva egleska kluba navodno pokazala interesovanje da Slovak pređe u njihove redove. Marek Hamšik je u Napoli došao 2007. godine, od kada je za taj tim odigrao 237 utakmica i postigao 67 golova. Hamšik je takođe standardni reprezentativac Slovačke, za koju je nastupio 69 puta i postigao 11 golova.

17.10 - Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je osmo mesto u kvalifikacijama za drugi trkački vikend u VTCC-u na stazi Pol Rikar u Francuskoj. Borković će u nedelju u 13.15 sati startovati sa osme pozicije u prvoj trci, dok će u drugoj koja je na programu u 17.15 startovati s trećeg mesta. Borković je prvi deo kvalifikacija završio na 11. mestu, krugom izvezenim pred sam kraj te sesije, dok je nešto bolje vreme ostvario u drugoj deonici, ali mu to nije bilo dovoljno da izbori finalnu rundu kvalifikacija i tako automatski stekne bodove uoči trke. Borković posle prvog vikenda u Maroku ima devet osvojenih bodova i zauzima osmo mesto u generalnom plasmanu najjače klase TC1.

16.50 - Trener Barselone Herardo Martino rekao je da Leo Mesi nije kriv za tri uzastopna poraza španske ekipe i odbacio medijska nagađanja da će Mesijev mali pad forme dovesti do toga da argentinski fudbaler ode iz kluba na kraju sezone. "Sve je preuveličano oko Mesija, njegova budućnost mora da bude vezana za Barselonu sve dok ne prestane da igra", istakao je Martino. Barselona je u prošle dve nedelje eliminisana iz Lige šampiona, izgubila je u finalu španskog Kupa kralja, dok je u prvenstvu pala na treće mesto. Martino je istakao da nije zadovoljan kako je radio posao do sada ove sezone. "Nisam zadovoljan, nema ničega pozitivnog u tome što nemamo šanse za trofej u dva takmičenja, a u trećem skoro nikakve", rekao je Martino.

16.25 - Harizmatični trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop demantovao je špekulacije španskih medija da bi na leto mogao da preuzme ekipu Barselone. "Navijači ne moraju da brinu, ostajem u Dortmundu. Još sam pomalo zaljubljen u ovaj klub i ponosan sam na stvari koje sam ovde uradio", rekao je Klop za klupski sajt. Klop ima ugovor sa Borusijom do juna 2018. godine, a list "Sport" je preneo u ponedeljak da je Nemac glavni favorit da na klupi Barselone zamneni Argentinca Gerarda Martina, koji navodno "ne odgovara dugoročnoj viziji kluba". Za nemačkog stručnjaka zainteresovani su brojni veliki klubovi, među kojima i londonski Arsenal, ukoliko prekine saradnju sa Arsenom Vengerom.

15.58 - Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom terenu Fulam sa 3:1, u prvoj utakmici 35. kola engleske Premijer lige. Totenhem je poveo preko Paulinja u 35. minutu, a Fulam je izjednačio već u sledećem napadu preko Stiva Sidvela. Domaćin je do novih golova došao u drugom poluvremenu, kada su strelci bili Hari Kejn u 48. i Jun Kabul u 62. minutu. Fulam je u 77. minutu imao priliku da smanji zaostatak, ali je Sidvel promašio penal. Totenhem sada ima 63 boda i šesti je na prvenstvenoj tabeli, dok je Fulam sa 30 na 18. poziciji, koja je u zoni ispadanja.

14.45 - Ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije izborila je plasman na prvenstvo sveta pošto je u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira u Poljskoj savladala selekciju Slovačke sa 27:19 (15:8) i osigurala jedno od prva dva mesta. Juniorke Srbije prethodno su igrale nerešeno protiv vršnjakinja iz Poljske (20:20) i Holandije (27:27), pa su vodeće na tabeli sa četiri boda. U poslednjoj utakmici kvalifikacionog turnira sastaju se domaćin Poljska i Holandija, a nakon tog meča biće poznat drugi putnik na svetski šampionat, koji će biti održan od 29. juna do 13. jula u Hrvatskoj.

13.57 - Napadač Barselone Nejmar rekao je da će biti spreman za meč poslednjeg kola španske Primere, u kojem Katalonci dočekuju trenutnog lidera Atletiko iz Madrida. Brazilski fudbaler povredio je stopalo u finalu Kupa kralja protiv Reala u sredu u Valensiji (1:2), a lekari su procenili da bi mogao da pauzira četiri nedelje. "Vraćam se na teren za tri nedelje. Imao sam oteklinu i teško sam hodao, ali verujem da ću moći da nastupim na poslednjoj utakmici sezone", kazao je španskim novinarima Nejmar, koji je ove sezone postigao devet golova na 25 prvenstvenih utakmica. On će sigurno propustiti prvenstvene mečeve protiv Atletika Bilbao, Viljareala i Hetafea.

13.11 - Samo rivali, ne i neprijatelji!

13.07 - Kapiten Barselone Karles Pujol povredio se i neće moći da nastupi protiv Atletik Bilbaa u španskoj Primeri. Klub je saopštio da je Pujol na treningu ponovo imao problema sa desnim kolenom. Katalonci još neće moći da računaju na defanzivce Đordija Albu i Đerarda Pikea, a povređeni su još Nejmar i Viktor Valdes. Mark Bartra će biti u timu, iako je i njegov nastup u jednom trenutku bio upitan.

12.46 - Srpski automobilista Milovan Vesnić očekuje da će se na startu kvalifikacionih trka Evropskog kupa turing automobila (ETCC) naći u gornjoj polovini klase TC2, uprkos problemima sa vozilom. Iza Vesnića i njegovog tima sada su tri treninga na stazi Paul Rišar u Francuskoj, svi test kilometri su iskorišćeni da se proba više postavki automobila, kako bi srpski vozač što spremniji dočekao kvalifikacije. Srpskog automobilistu u nedelju očekuju prve dve trke u okviru ETCC.

12.40 - Sve dileme oko moguđeg poziva nekom strancu da zaigra za reprezentaciju Srbije otklonio je seletor Aleksandar Đorđević. "Nikada. Da li ovi igrači koji igraju kod nas zaslužuju kvalitetom da igraju za reprezentaciju Srbije", rekao je Đorđević.     

12.16 - Navijači Liverpula bodre svoje ljubimce i na treningu. Da li će ove godine čekanju na titulu biti kraj?

11.46 - Utakmice četvre runde igraju se u subotu i ponedeljak, a derbi je na u "Pioniru" gde će Crvena zvezda dočekati Radnički iz Kragujevca. Zanimljivo bi trebalo da bude i u Železniku, gde FMP igra protiv Mega Vizure. Panteri su u sezonu u Superligi ušli sa dva trijumfa iz tri meča, dok su Zemunci u dosadašnjem delu takmičenja upisali samo jednu pobedu.

11.13 - Meštani sela Žiča kod Kraljeva dostavili su lokalnoj samoupravi pisani zahtev da se njihova ulica i zvanično zove imenom Novaka Đokovića. Meštani su samoinicijativno u ulici u kojoj žive, već dali ime Novaka Đokovića. Sami su napravili tablu i okačili je na uličnu banderu. Dejan Dimitrijević stanovnik ove ulice, inače majstor-limar, sam je napravio, ofarbao i postavio tablu sa natpisom „Ulica Novaka Đokovića".

10.05 - Britanac Luis Hamilton, za volanom Mercedesa, startovaće sa prve pozicije na trci za Veliku nagradu Kine koja će u nedelju biti vožena u Šangaju. Do najbolje startne pozicije u kišnom Šangaju Hamilton je došao krugom od minut i 53,860 sekundi, što je za nešto više od pola sekunde bio bolji rezultat od vozača Red Bula, Australijanca Danijela Rikarda koji je u kvalifikacijama zauzeo drugo mesto.

00.01 - U 12.00 počinje duel teniskih reprezentacija Rumunije i Srbije u baražu za opstanak u Drugoj Svetskoj grupi Fed kupa, a prvi meč igraju Ana Ivanović i Sorana Kirstea. Posle njih igraju Bojana Jovanovski i Simona Halep. U okviru četvrtog kola košarkaške Superlige Srbije sastaju se Crvena zvezda - Radnički (18.00) i  Metalac - Partizan (19.30). Igraju se utakmice u engleskom, italijanskom, španskom i nemačkom prvenstvu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво