Читај ми!

Ko želi da postane sudija u Premijer ligi?

Navijači na Ostrvu osmislili kviz za sudije. Veliko interesovanje za meč Zvezde i Budiveljnika. Dante veran Bajernu. Notingem otpustio Dejvisa. Nemački klubovi protiv video tehnologije na gol liniji. Bruklin savladao Dalas, Niksi sve dalje od plej-ofa. Inter demantovao da želi Bakarija Sanju. Šalke i Gasprom, ljubav koju Krim nije poremetio.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

20.45 - Rukometaši Partizana oprostili su se od Seha lige porazom od lidera Tatrana 32:28 (17:16), iako su u finišu meča u Beogradu imali priliku da pobede. Partizan je u prvom meču ova dva tima izgubio sa 27 golova razlike, ali je danas bio ravnopravan rival sve do 56. minuta, posle čega je slovački tim uspeo da prelomi meč. Crno-beli su takmičenje u Seha ligi završili na poslednjem mestu, a sada im ostaje da se spreme za domaće prvenstvo.

19.57 - Košarkaši Radničkog pobedili su u Kragujevcu Zadar 79:74 (17:23, 16:16, 23:12, 23:23) u 25. kolu Jadranske lige. Najefikasniji u Radničkom bili su Sava Lešić sa 21 poenom i Marko Marinović sa 20 poena i pet asistencija. U drugoj današnjoj utakmici, Cibona je u gostima pobedila Široki sa 84:73 i tako zabeležila 17. pobedu u šampionatu i trenutno zauzima treće mesto.

19.52 - Vladimir Putin odlikovao je francusku skijašku legendu Žan-Kloda Kilija, koordinatora Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Predsednik rusije je trostrukog olimpijskog šampiona odlikovao Ordenom zasluga na ceremoniji u Kremlju. Kili je kazao da je Rusija organizovala "najbolje Zimske igre svih vremena".  "Znam da ću pamtiti ove Igre do kraja života", rekao je Kili pre nego što se zagrlio sa Putinom. Odlikovan je i jedan broj ruskih sportskih funkcionera, koji su naglasili ličnu ulogu Putina u organizaciji igara u Sočiju. "Igre ne bi bile ovakve da nije bilo njegovog ličnog angažovanja i njegove volje", rekao je predsednik Ruskog olimpijskog komiteta. 

19.47 - Fudbaler Intera, kolumbijski reprezentativac Fredi Guarin, produžio je ugovor za još tri godine, tako da će u redovima trofejnog kluba ostati do do juna 2017. godine. Igrač sredine terena stigao je na San Siro u zimskom prelaznom roku 2012. na pozajmicu iz Porta, a na kraju sezone Inter je otkupio njegov ugovor. U dresu nero-azura do sada je nastupio na 82 utakmice i postigao 14 golova. 

18.26 - Fudbalski savez Rusije razgovaraće sa FIFA i UEFA o mogućnosti da se klubovi sa Krima priključe ruskoj ligi. "Razgovaraćemo sa institucijama jer je ovo svet fudbala i tu ne možemo sami da odlučujemo. Čitav taj proces je daleko od jasnog. Klubovi s Krima će ovu sezonu definitivno završiti u Ukrajini", rekao je portparol saveza Igor Vladimirov. On je kazao da će morati da se sačeka da se "sredi" politička situacija oko Krima.

17.56 - Košarkaši Budiveljnika protiv Crvene zvezde bez iskusnog Artura Drozdova, koji je povredio nogu i biće van stroja dve do tri nedelje, objavio je ukrajinski portal "Isport".

17.39 - Defanzivac Liona Migel Lopeš polomio je potkolenicu leve noge u nedelju u pobedi protiv Gengampa od 1:0. Portugalac će biti operisan u sredu u bolnici Žan Marmo. Lopeš, koji će odsustvovati najmanje šest nedelja, sedmi je igrač Liona koji je povređen posle Grenijea, Umtitija, Fofane, Bedima, Biševca i Daboa.

17.01 - Selektor "Azura" Čezare Prandeli uskoro će produžiti na dve godine ugovor sa Italijanskom federacijiom. Aktuelni ugovor Prandelija ističe po završetku Mundijala u Brazilu. Kako se tvrdi, Prandeli će po novom ugovoru voditi "azure" na šampionatu Evrope u Francuskoj 2016. godine. Prandeli je preuzeo kormilo Italije posle njihovog debakla u grupnoj fazi takmicenja na Mundijalu u Južnoj Africi, da bi suprotno svim očkivanjima uspeo da ih dovede do finala prvenstva Evrope 2012, u kojem su izgubili od Španije sa 4:0.

16.47 - Sudijska komisija prijavila je Takmičarskoj komisiji Španske federacije Kristijana Ronalda i Serhija Ramosa zbog kritikovanja suđenja "el klasika" u kojem je Barselona slavila sa 4:3. Ronaldo i Ramos su kritikovali odluke sudije Undijana Maljenka, koji je dosudio tri penala, od kojih su dva bila u korist Barselone. "Klasiko je bio pun tenzija. Ne treba tražiti opravdanja za poraz, ali nadam se da Undijano neće da nam sudi do kraja sezone. Neka nas pusti da se borimo za titulu", rekao je Ramos u miks zoni na staidonu Santjago Bernabeu.

16.15 - Veliki derbi Premijer lige između Čelsija i Arsenala obeležio je debakl Arsena Vengera u 1.000. utakmici na kormilu "tobdžija", ali i velika greška sudije Marinera koji je umesto Aleksa Okslejd-Čembrlena isključio Kirana Gibsa. Navijači na Ostrvu napravili su mini-kviz koji vam, ukoliko ga uspešno rešite, može pomoći da postanete arbitar u Premijer ligi. Kviz možete rešiti ovde.

15.55 - U ponedeljak 24. marta od 16 časova fudbaleri Crvene zvezde igraju prijateljsku utakmicu protiv ekipe Trepče iz Kosovske Mitrovice. Tim povodom tim iz južne srpske pokrajine ugostio je na najvećem srpskom stadionu predsednik Dragan Džajić. Predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić ugostio je u ponedeljak fudbalere Trepče iz Kosovske Mitrovice, koji će odigrati prijateljsku utakmicu sa crveno-belima. Džajić se zahvalio gostima na dolasku i poželeo im ugodan boravak u srpskoj prestonici. "Pre izvesnog vremena dobili smo dopis od FK "Trepča" sa zahtevom za odigravanje utakmice. Imali smo veliku želju da ugostimo naše prijatelje iz Kosovske Mitrovice i to se danas dogodilo. Žao mi je što je vreme kišovito, ali na to nismo mogli da utičemo. Prvenstveno očekujem da se svi zajedno družimo i da igrači odigraju lepu utakmicu. U narednih nekoliko dana videćemo kakav je raspored i našeg kluba i FK "Trepča" i probati da pronađemo u skorijoj budućnosti termin kada bi Crvena zvezda mogla da otputuje u Kosovsku Mitrovicu i tamo odigra utakmicu", istakao je Džajić.

15.47 - Fudbaler Galatasaraja Albert Rijera na kraju sezone prećiće u redove italijanskog Udinezea kao slobodan igrač. On ima ugovor sa turskim klubom do 1. jula.

15.35 - Kapiten Arsenala Mikel Arteta izvinio se navijačima zbog ponižavajućeg poraza koji su "tobdžije" pretrpela protiv Čelsija rezultatom 6:0 u subotu. "Arsenal jednostavno nije bio dovoljno dobar", rekao je Arteta i obećao da će se londonski klub potruditi da protiv Svonsija u utorak pruži mnogo bolju igru. "Ne možemo samo da nastavimo dalje, kao da se ništa nije dogodilo. Moramo da analiziramo ono što smo uradili i da reagujemo. Očekujem pravu reakciju u utorak, jer subota očigledno nije bila naš dan".

15.09 - Fudbaler Mančester Junajteda Majkl Kerik izjavio je da su "crveni đavoli" potpuno spremni za sutrašnji gradski derbi protiv Mančester Sitija, u okviru Premijer lige. "Teško nam je pao poraz od Liverpula na domaćem terenu, ali verujem da nam je od tada bolje krenulo, jer smo ostvarili dve pobede - jednu u Ligi šampiona, protiv Olimpijakosa, drugu u prvenstvu protiv Vest Hema", rekao je Kerik. "Pobeda protiv Sitija bi nam mnogo značila. Dobili bismo veliki motiv, ali ipak moramo mnogo da radimo kako bi popravili štetu koju smo napravili od početka sezone", izjavio je Kerik. Utakmica između Mančester Junajteda i Mančester Sitija odigraće se u utorak u 20 časova i 45 minuta na stadionu Old Traford. 

14.49 - Nemačka neće uvesti tehnologiju za video nadzor gol linije, pošto su klubovi iz obe elitne fudbalske lige glasali protiv, saopštila je Nemačka fudbalska liga (DFL). Video nadzor gol linije se već primenjuje u nekim zemljama, uključujući Premijer ligu, koristila se na prethodnom prvenstvu sveta, a biće u upotrebi i na Mundijalu u Brazilu. Inače, aktuelni evropski šampion Bajern pozvao je sve nemačke klubove da glasaju za uvođenje ove tehnologije u Bundesligu. "Mogu da objavim da su klubovi prva i druge Bundesliga glasali protiv", rekao je predsednik DFL Rajnhard Raubal. On je rekao da je polovina klubova obe lige glasalo za, ali da je za uvođenje videotehnologije bila potrebna većina koju čini dve trećine glasova. 

14.30 - Defanzivac minhenskog Bajerna Dante produžio je ugovor sa klubom do 2017. godine. "Dante je sigurno jedan od naših najboljih transfera u poslednjih nekoliko godina. On se razvio u jednog od ključnih igrača", rekao je izvršni direktor kluba Karl Hajnc Rumenige.

14.05 - Predsednik nemačkog Bundesligaša Šalkea 04 Klemens Tenis ocenio je da taj klub nema problema sa svojim sponzorom Gaspromom, a sve u vezi sa krizom povodom prisajedinjenja Krima Rusiji. "Ne vidim tu nikakav problem. Mi nemamo razloga da se žalimo na bilo šta", rekao je Tenis za nemački dnevni list "Bild". Tenis je dodao da je on u dobrim odnosima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. "Ja nisam državnik, ali drago nam je kada se vidimo. Putin uvek pita za Šalke i imamo zaista dobre odnose", rekao je Tenis.

13.48 - Nekadašnji evropski šampion a sada član engleskog Čempionšipa, Notingem Forest, otpustio je trenera Bilija Dejvisa. Kap koja je prelila čašu je ubedljiv poraz od Derbija (bilo je 5:0). Dejvisa će na klupi "Šumara" najverovatnije zameniti Nil Vornok.

13.21 - Fudbalska liga, organizacija koja okuplja klubove iz prva četiri ranga takmičenja u Engleskoj, zabranila je danas italijanskom biznismenu Masimu Čelinu da preuzme većinski deo vlasništva nad drugoligašem Lidsom. U saopštenju se navodi da je doneta "jednoglasna" odluka da se Čelino diskvalifikuje, pošto je u Italiji nedavno osuđen za poreski prekršaj. Čelino je vlasnik kompanije Eleonora sports limited, koja je u februaru kupila 75 odsto akcija Lidsa, a dosadašnji vlasnik kompanija GFH Kapital zadržala je 25 odsto.

12.55 - Svetska džudo federacija stala je u zaštitu svog člana Rusa Arkadija Rotenberga, koga je američka administracija stavila na listu sankcionisanih zbog akcija Rusije u Ukrajini. Rotenberg je jedan od 20 ljudi iz bliskog okruženja ruskog predsednika Vladimira Putina, kojima je SAD izrekla ekonomske sankcije, posle prisajedinjenja Krima Rusiji. Rotenberg je Putinov drug iz detinjstva i njegov sparing partner u džudou. Radi se o milijarderu i članu Izvršnog komiteta Međunarodne džudo federacije (IJF). Predsednik IJF Marijus Vizer rekao je u saopštenju dostavljenom Asošiejted presu da mu je čast što Rotenberg "ostaje i dalje član džudo zajednice". "Rotenberg će nastaviti da obavlja svoju ulogu, iako će njegova sloboda kretanja biti pogođena ovim merama, a njegove aktivnosti će u novim uslovima biti otežane".

12.20 - "Imala majka dva sina, jedan bio normalan, drugi bio golman..."

11.45 - Rodžer Federer igra vrlo dobro u pslednje vreme. To je na svojoj koži osetio i Tijemo De Bekar, koji je rutinski poražen u Majamiju. Jedan bekhend Švajcarca obeležio je ovaj duel...

11.00 - Sportski direktor Intera Pjero Auzilio demantovao je da milanski klub planira da sledeće sezone angažuje fudbalera Arsenala Bakarija Sanju. Auzilio je poslednjih nekoliko nedelja često boravio u Engleskoj, a neki mediji su to protumačili planom da se istakne ponuda Arsenalu za Sanju. "Nema nikakve veze između mog boravka u Engleskoj poslednjih nedelja sa tim. Jedno je sigurno - Inter je već regrutovao igrača iz Premijer llige, a to je srpski fudbaler Nemanja Vidić", rekao je Auzilio.

10.36 - Fudbaleri Partizana biće oslabljeni na gostovanju OFK Beogradu narednog vikenda, pošto će meč zbog kartona propustiti štoper Bransilav Trajković. Četvrti žuti karton zaradio je Trajković koji, kao i ranije suspendovani Danko Lazović, neće moći da igra na Karaburmi. Trajković je karton zaradio protiv Slobode nakon vodećeg gola Partizana. 

10.10 - Ulaznice za revanš meč četvrtfinala Evrokupa između Crvene zvezde Telekom i Budiveljnika u nedelju su puštene u prodaju po cenama od 400 do 1200 dinara. Da za duel crveno-belih i šampiona Ukrajine vlada veliko interesovanje govori i podatak da je prvog dana prodato čak 6.200 ulaznica. Prvotimci crveno-belih u glas ističu da će im podrška navijača biti preko potrebna u nameri da nadoknade minus od tri poena iz prvog meča, zabeleže konačan trijumf nad Budiveljnikom i plasiraju se u tako željeno polufinale Evrokupa.

08.30 - U NBA ligi odigramo sedam mečeva. Bruklin, posle preokreta rezultata stigao do izjednačenja i produžetka u kome je slavio protiv Dalasa sa 107:104. Džo Džonson je polaganjem 9,9 sekundi pre kraja prvo obezbedio produžetak a potom nastavio odličnu igru i stigao do 22 poena i pet skokova. Los Anđeles Lejkersi nadigrali Orlando 103:94, Feniks je kao gost savladao Minesotu 127:120, a Klivlend prekinuo seriju dobrih rezultata Njujorka pobedom 106:100.

Košarkaške utakmice 25. kola Jadranske lige u kojima se, od 20.45, Partizan sastaje sa Budićnošću u Podgorici a Radnički sa Zadrom od 18.00, biće u centru pažnje sportske javnosti. Dušan Lajović oko 17.30 izlazi na teren turnira u Majamiju protiv Aleksandra Dolgopolova a Ana Ivanović oko 20 časova igra sa Petrom Kvitovom. Na Drugom programu RTS-a od 17.55 možete pratiti direktan prenos rukometne utakmice Seha lige između Partizana i Tatrana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво